Dietuppdatering.

16 mars, 2016
16 mars, 2016

Jag är nu inne på min 6:e dietvecka och senaste invägningen visade att jag tappat totalt 2,2 kg sedan dietstarten. det kanske inte låter som mycket, men om man kollar bilder ser man stor skillnad. En av anledningarna till att vikten inte sjunkit så mycket är troligen att jag precis vid dietstarten började med kreatin monohydrat vilket kan göra att man samlar mycket vätska. De första 4 veckorna tappade jag i princip ingenting på vågen vilket självklart skapade lite utav en oroskänsla för min del, det är i princip nu de sista två veckorna som den riktigt mätbara skillnaden tillkommit och för mig blev det en stor lättnad. Tyvärr blir jag lätt lite viktfixerad under dieter vilket inte alls är speciellt bra ibland, det kan ske förändringar i i fysiken utan att man ser skillnad på vågen! Vikten är verkligen inte allt.

Något som skiljer sig från min tidigare diet är att jag har frimål på helgerna. Tidigare har jag inte klarat av att ha det då jag i princip trycker ihop en ätardag till en måltid, jag kunde äta en pizza, hamburgare med ost, bacon feta såser och pommes, en burk bea, frallor med pålägg, en liter mjölk och sedan en stor påse smågodis, allt på en och samma ”måltid” där måltid definierades av att jag inte slutade tugga haha. Allt som jag varit sugen på under en vecka skulle tryckas under en och samma måltid. Dessa typer av ”frimål” gjorde att jag i princip gick +/- noll på kcal över en vecka då jag tryckte i mig alla de kalorier jag ”förlorat” igen på lördagen. Men nu har jag lyckats hålla mina frimål till just vad det är tänkta till , att fylla på med BRA MAT. Jag äter tills jag inte orkar äta mer men jag äter inget socker och ordentlig husmanskost, den senaste helgen åt jag till exempel en kycklinggryta med ris och ärtor. Helgen innan var det lövbiffsgryta med fulkornspasta osv. Detta har funkat riktigt bra för mig och en stor anledning till att jag klarar av att hålla frimålen så här bra nu är att min pojkvän håller stenkoll på mig haha! man kan alltså säga att jag typ har en matvakt.. 😉

Fördelarna med frimålet är att jag har mycket mer energi till träningen och bara senaste två veckorna har jag satt två nya personbästan, det första var i bänkpress där jag pressade upp en etta på 70 kg, dagen efter ett frimål. Mitt andra personbästa var också en dag efter frimål, då böjde jag en 3:a på 100 kg, dock va dom två sista inte snygga alls. Men den första knäböjen va bra!

Just nu tycker jag att dieten flyter på utan större problem, det är alltid roligare att dieta och enklare att motivera sig själv när man börjar se lite konturer och former. I början tyckte jag som sagt att det gick segt och att det inte hände något alls, men ser jag tillbaka på bilder nu så kan jag tydligt se att det hänt en del vilket känns grymt. Formen jag är i just nu är en form jag känner mig rätt bekväm i, ett par kilon hårdare och sedan är jag nöjd med offseasonformen.

 

6 veckor diet

De nedre bilderna togs på min första poseringsträning med Petra, och de två övre tog jag idag på morgonen. Det skiljer drygt 6 veckor mellan bilderna och ca 2 kg. så nog kan jag säga att jag är nöjd med dieten hittills!

Så nu vänder jag blicken framåt och kör stenhårt sista biten.

kommentarer, 397 Visningar

Kommentarer

kommentarer

Amelia

Posts Google+