Som ni vet går jag på diet nu och kommer göra i några veckor fram över, så jag tänkte ta och dela med mig lite av vad jag äter på dieten och hur jag tillagar det etc. Bara för att man går på diet betyder det ju inte att man inte kan äta gott? Så idag tänkte jag dela med mig av en av mina mest frekvent återkommande matlådor, nämligen pulled chicken! Jag tycker verkligen att det är så himla gott och sen är det inte ens svårt att göra, kan det bli bättre?
såhär gör du:
Klipp ner tinad eller färsk kycklingfilé i en gryta, ha i kryddor (listar min kryddblandning nedan) och lite vätska, på 1 kg kyckling brukar jag ha i 1/2-1 dl beroende på om den är fryst eller tinad. lägg på locket på grytan och låt koka på låg värme i ca 2 timmar. Det kan va bra att röra runt i grytan någon gång under tillagningen också! När det gått 2 timmar ska man kunna dra isär kycklingen, går det inte så låt den puttra i en halvtimme till så brukar det inte vara några problem sedan! Med andra ord är det busenkelt och sköter i princip sig själv.
Kryddorna som jag brukar blanda när jag gör min egen pulled chicken är dessa:
- ca 3 msk balsamico vinäger
- 2 msk tomatpuré
- 1/2 tsk sambal oelek
- Kanel (1 msk)
- Paprikapulver (2 tsk)
- grovmalen svartpeppar (1 tsk)
- 1/2 gullök eller lökpulver (2 tsk)
- 2-3 vitlöksklyftor, hackade (vitlökspulver funkar också) (tsk)
- salt (2 tsk)
När jag gör detta så brukar jag höfta lite med kryddorna och är inte så himla noga, så dom måtten jag skrev inom parentes är vad jag tror jag brukar ha i ungefär när jag kryddar. Ibland har jag i andra saker med, man kan ju krydda precis som man känner för och man ska inte vara rädd för att experimentera! men det här är ”grunden” för hur jag gör min kyckling! går jag inte på diet kan jag köra i lite olivolja också.
Jag brukar äta det ihop med ris eller potatis och lite kokt broccoli! supergott 😉
Kommentarer