Jag förstår inte…

30 september, 2014
30 september, 2014

IMG_8987Senaste dagarna har sprungit förbi och jag har funderat vidare på hur jag ska välja att fortsätta mitt upplägg under hösten. Samtidigt som jag gillar att köra enskilda muskelgrupper så är basövningarna favoriterna. Så jag kommer nog att 3 dagar i veckan köra halva passen enbart en av basövningarna, och sedan komplettera med enskilda övningar. Dagarna i mellan lägger jag till att förbättra mina svagheter men också beroende på vilken muskelgrupp som är mest utvilad och redo.
Jag fortsätter nöta min marklyft på teknik. Fortsätter på 160kg med en bra form och inget direkt tungt lyft. Måndagen lade jag till 2.5kg på var sida, och failar lyftet direkt, intressant… Eller irriterande…
Utöver detta blev det stång rodd, latsdrag och hantelrodd i ca 6 set var.
Tidigare i år körde jag RSR (i marklyft) i 6 veckor och fick mycket bra resultat, men nu verkar det som om kroppen ställt in sig på pms-mode så jag får lugnt sitta i båten och vänta 😉 Alternativt så börjar jag med RSR igen nästa Måndag.

Var över även hos MM butiken i Malmö i dagarna och köpte lite smått och gott. 1 st recovery, 1 st Whey-100, 1 st Caffeine+ och den ursinnigt goda
proteinbaren Delight! O.M.G! Har ni inte redan köpt den, så gör´t, för bra för att missa!!IMG_8975
Och med frossa på dem handlade vi hem en Ben&Jerry frozen yoghurt glass, skulle smaka den på kvällen och, ja, nä, den tog slut… 🙁IMG_8982

Tisdagen startades 05.00, packade väskan (eftersom jag är för dum för att förstå att göra det kvällen innan), laddade upp med morgondos av piller och dagens pwo som blev kort och gott; 1 st Caffeine+, 1 skopa 3-ph-cm och 1 st synefrin.
Passet till ära var ben, ben och avslutades med ben.
5 min crosstrainer, sedan benböj i pyramid.

Så… Till min rubrik: Jag förstår inte detta, och vänligast få mig att förstå varför vikterna i denna serie från Eleiko är så förbannat breda när vikten på dem max väger 20kg?

Ser ut som värsta baddybilldern med en full stång, alla glor så ögonen håller på att trilla ut, och så är det hela….. 150 kg, ja tyvärr är det inte mer än så…
Ok, rant=STOP
Gick upp till 150kg och valde att stanna på ett par ettor och sedan tillbaka ner till början igen. Kändes iaf fint att börja med och fortsatte sedan med 8 set benpress, även denna i pyramid.
Har valt att nu köra med värmare för knän och bälte när jag nått upp till 50% av tänkt ökning. Kanske må vara onödigt, men känner själv att känns bra. Värmarna framför allt för det gör under för knäna, men även bältet, då trycket blir så mycket bättre.
Benpassen kommer med högta sannolikhet bli 2 per vecka, för att dedikera enskilda tillfällen till frontböj och inte.

Ligger nu i soffan med extremt blodfyllda ben, och det kommer nog kännas bra i morgon 😉

Over and aouth!

Kommentarer

kommentarer

peterdiar

Posts Google+