3 veckor utan max plus en jäkla predikan

16 september, 2015
16 september, 2015

Yes, jag åkte på nån jäkla förkylning för snart tre veckor sen. Jag har varken haft feber eller ont i halsen. Däremot har jag haft en hosta som liknar värsta sortens rökhosta.. Kört på med träningen så gott jag kunnat, passat mig för att komma upp i maxpuls och allt för mycket flås.

Håller mig sjukt disciplinerad med kosten, det känns inte ens särskilt jobbigt ännu. Helgerna kan vara lite kämpiga då man inte har rutinerna att anpassa kosten till. Men det som är så skönt är ju att ha en plan och ett matschema att hålla sig till. Så mitt bästa tips till dig som vill toppa formen, forma kroppen eller bara komma i ordning med kosten. Träffa någon som KAN det där med nutrition och har ett långsiktig balanserat tänk, någon som kan lägga upp ett schema till dig baserat på just dina förutsättningar. Investera i en hållbar långsiktig plan där du kan ligga och brumma i högerfilen medans andra ägnar sig åt vansinnesdieter där dem för det första äter alldeles för lite näringsrik mat, plockar bort alla kolhydrater, fuckar upp sin mage och står kvar med galna cravings. Går ner nåt kilo muskler för att sedan lägga på sig ännu mer fett istället då dieten fallerar. Summan är ett ännu sämre utgångsläge och ännu sämre ämnesomsättning.

image

Been there, done that, och jag vill aldrig gå tillbaka.

Helt sjukt vad tjejer (inklusive mig själv i 20 år) har för föreställning kring träning, vikt och kost.

”Jag tränade armarna/benen en gång och fick värsta bullarna, värsta musklerna, så fult.. så nee, jag kan inte träna den och den muskelgruppen” Jag säger bara, please!!! Visa mig den mirakelövningen!!! Jag tränar i princip enbart styrketräning och musklerna kommer inte av en slump.

Sen.. löpning är bra kardiovaskulär träning. Jättebra för hjärtat och ett bra komplement till annan träning.. Intervaller eller till och med backintervaller där musklerna faktiskt  utmanas till att bli starkare, då kan vi börja snacka..! Men löpning, att ligga i ett lugnt men stadigt tempo ger INTE en plattare mage, smalare midja och en större rumpa! Löpning gör dig inte smalare om du nu inte är en duracellkanin och kör ett marathon varje dag, och då kommer även kroppen formas och gå mer mot ”marathon-shapen”. Ni får gärna protestera men jag tror mig veta att merparten av alla tränande individer helst såklart vill se resultat på kroppen av träningen.

image

Så brudar!!!! (pojkar, killar, män)!! Var inte rädda för vikterna eller för kolisarna (kolhydrater) var rädd för att INTE hitta balans och att inte vara ditt bästa, starkaste och mest välmående du.

Och jag vet, jag vet!! Löpning är bra för själen och rensar tankarna, jag respekterar er som älskar löpning. Men om du är som jag, har du under ett årtionde försökt intala dig själv att löpning är så grymt kul men insett att du aldrig kommer tycka det innerst inne, give this a try!

Herre jisses vad långt detta blev! Och vilken predikan.. oh well, ta det med en nypa salt!

image

http://www.mmsports.se
http://www.bodyscience.se

kommentarer, 160 Visningar

Kommentarer

kommentarer

Linda

Posts Google+

Livet blir bara bättre! Jag heter Linda och är 31 år, singelmamma till 3 kids och ÄLSKAR att lyfta tungt. Här kan ni följa mig och min resa mot min första tävling i fitness. If there's a will there's a way!