Dagens pass, fredag – 10/2 2012

10 februari, 2012
10 februari, 2012

Även om jag inte fick ut min styrka i marklyft  på SM i Östersund så är det just den grenen som känns mest stabil inför SM i Jokkmokk om två veckor. Tätt mellan mästerskapen men jag bestämde mig för att delta i vilket fall. Dessutom vet jag att vi som kommer att vara där kommer att ha sjukt trevligt. :)

Jag har inte alls varit sugen på att lyfta tungt de senaste veckorna och det beror tyvärr inte bara på att jag(såklart) tog ut mig i Östersund utan att jag har en del problem med min käke sedan några veckor tillbaka. Jag har troligtvis gnisslat tänder från och till i många år men det är först nu det har eskalerat och jag har haft rasande ont. Käkmusklerna har varit ordentligt spända och när det dessutom blir nervklämningar är det rent av olidligt. Då är man inte sugen på att lyfta tungt!

Nåväl, dagens pass. Lätt bänkpress, F5-bänk och marklyft stod på mitt schema idag och det gick bra tycker jag.

Bänkpress:

12 reps @ 20kg

10@30

10@40

10@50

10@60

3×25@40

Lång uppvärmning så att det blir ett hyffsat ordentligt bänkpass trots högreps på låg vikt(ca 60% av kroppsvikten). Första gången sedan i somras så jag nöjde mig med 25 reps per set för att sedan öka ett par reps per pass.

Marklyft – sumo:

8 reps @ 60kg

6@80

4@100 – känner redan här att tekniken sitter ganska bra idag.

4@120 – dräkt(ej uppdragen) och löst bälte.

4@130

2×1@140 – fick snett grepp på första så jag ”vilade” emellan istället för att fortsätta direkt.

2×1@150 – stabila lyft och lyckas till och med bättre på andra än första. Axelband på.

Marken kändes riktigt bra och 150kg kommer bli ingångsvikt på SM om två veckor. Om orken och viljan finns blir det ett tungt pass till på onsdag. Och om käken vill. Det var allt en utmaning att lyfta idag utan att bita ihop tänderna, men det gick.

Chins:

5×5@kv

Hörde ryktas om ett chins- och dipspass imorgon med Fitness teamet, så det fick räcka med ett par explosiva set. :) Längtar!

Baksida axlar:

3×12@2×5

Bara-för-att, sådana bygger man inte med stånglyftning. Inte biceps heller men det får bli en annan dag.

kommentarer, 273 Visningar

Linda Samuelsson

Posts Google+

test