Uppdrag: MammaMage

9 juli, 2015
9 juli, 2015

Tidsoptimist – Javisst!

Att gå igenom 4 graviditeter tär såklart en hel del på den kvinnliga kroppen och jag är så otroligt tacksam över att min kropp, mitt tempel, har tagit sig igenom dessa 4 uppdrag på ett fantastiskt sätt. 

Att revbensbågen numera ser ut som en serpentinväg eller att naveln smetats ut till en oigenkännlig massa är småblessyrer som är värda besväret som att tex få känna en livslång, äkta och varm kärlek. Tusen gånger om. 

Men diastasen. Diastasis Recti – separation av den raka magmuskeln. Jag gillar den inte. Den stör mig och hindrar mig i mitt arbete. Även om läkare ser min magmuskulatur som fullt funktionsduglig så vet JAG att jag ej kan utnyttja dess fulla kapacitet. Jag känner mig svag. Och inte är det vidare snyggt heller.

Jag har såklart gnällt över det här ett bra tag (mitt yngsta troll är nu 5år) men har jag gjort något åt det? 

NÄPP!

Drömmande spanar jag in andra kvinnors symmetri och slutna linea Albas, som en bitter tant. Liiite synd om mig är det ju faktiskt, i mina yngre dagar var min navel det jag var mest nöjd över på min kropp (true story) och se på den nu?!? 😉

Jag har ju dock laddat ner den där Mammamage-appen. Det har jag. Och jag har provat att träna med den EN gång.. Men hur kul är det att sitta mot en vägg och spänna magen? Inte jättespännande. Men jag vet att jag borde. Och därför skriver jag detta inlägg. Lägger lite press på den där tidsoptimisten i mig som faktiskt laddade ner appen av en anledning… och det var inte bara för att kunna stirra på den och tro att problemet försvinner.. För tänk om jag faktiskt lyckas? Det kanske fungerar?
Så. Nu har jag semester och istället för att som de senaste två somrarna delta i Yoga-utmaningar på Instagram (Min man suckade lite när jag nämnde att jag kanske skulle hoppa på en igen, ska låta honom slippa agera daglig fotograf på semestern) så ska jag jobba med min MammaMage.

Och så har jag laddat ner appen ”Butt workout” eftersom min egna är lite gammal och trött. Och ”TastyHealth” eftersom jag är kass på kost och matlagning.

Men jag har ju hela semestern på mig.  

  

kommentarer, 928 Visningar

Kommentarer

kommentarer

kringlan

Posts Google+