Alkohol & rädslan att flyga.

12 juli, 2015
12 juli, 2015

Har precis vaknat upp i Side, Turkiet. Äntligen är vi här igen, 9e gången till just detta resmål om jag räknat rätt! Ska bli så otroligt skönt att få njuta av ordentlig värme istället för Sveriges mellanmjölk till sommar.
Vägen hit är dock inte lätt. Ju äldre jag blivit – desto mer har den där äckliga flygrädslan smugit sig på.
Blir man helt enkelt nojigare med åren? Eller är det för att jag har så otroligt mycket mer att förlora nu än vad jag hade som 20-åring?

Hur som helst så är det en svaghet som jag gärna hade varit utan..

De senaste åren har jag tagit mig en liten flaska Cava på flyget för att lugna nerverna. Något år tog jag 3 och det gör jag aldrig om igen.
Men det är lite samma sak som med flygrädslan, för varje år så har min äckelkänsla inför alkohol växt sig både större och starkare (de senaste åren har jag kanske partajat 1 gång/år) 

Så i år vann äckelkänslan över flygrädslan. Jag gav mig tusan på att jag inte skulle ta någon jävla Cava för att döva mina sinnen. Så det gjorde jag inte. 

Tackar istället Carin Gerhardesen med boken ”tjockare än vatten” och mina två yngsta barn som höll mig konstant sysselsatt.  :) Resan gick toppen förutom landningen som var molnig och allmänt scary.

Så varför inte alkohol?

Största anledningen varför jag inte dricker är för att smaken inte tilltalar mig. Jag har aldrig druckit vin till maten, tagit något till kaffet (dricker inte kaffe heller) så just dom där sociala bitarna i vuxenvärlden passar inte in i min värld. Jag har aldrig någonsin varit sugen på ett glas rosé eller längtat efter fredagsölen. Aldrig.

Andra anledningen är vad alkohol gör med dina sinnen, med din hjärna och med din insida. Jag är inte stor i kroppen och de få gånger jag druckit de senaste åren så har jag varit fullkomligt utslagen dagen efter. Krupit omkring hemma i stort sett, uttorkad och svag. Och då snackar vi inte alkohol i mängder. 1-2 öl och jag är körd.

Ovärt. 

Och sen så har jag ju mina egna tusen laster. För visst längtar jag till helgen. Till läsken och smågodiset och chipsen och chokladen. Inte heller bra för kroppen men dåligt på ett gulligare sätt. Tycker jag i alla fall. 

Nä, nu är det dags att dra på sig solskyddsfaktorn, bikinin, väcka familjen och dra till stranden! Tjoho!

En off-diet-packning.

 

kommentarer, 654 Visningar

Kommentarer

kommentarer

kringlan

Posts Google+