Baka Baka massvis med kaka.

28 november, 2015
28 november, 2015

Jag har aldrig varit ett matvrak, en gourmand eller en drottning av vispar och kastruller. Så länge jag kan minnas har det nog snarare varit så att intag av föda liksom har varit ett nödvändigt ont. En syssla som bara varit tvunget att ta upp delar av min dyrbara tid. Kanske beror det på gamla ätstörningar, i alla fall till viss del, men allra främst så tror jag att det grundat sig i ett genuint ointresse för mat.

Det är inte kul att äta helt enkelt. 

I början av året började jag gå på mitt livs första diet, det vill säga en diet vars syfte icke var att svälta sig halvt ihjäl.

Var såklart orolig till en början vad som skulle hända med gamla hjärnspöken när vågen började ticka neråt – skulle jag fixa att hålla tillbaka och ta kontrollen över mina tankar, min kropp och hålla fast vid min målbild?

Med handen på hjärtat så har det inte varit helt lätt, men tror att allt som jag råkade ut för första delen av detta året gjorde att det blev för mycket helt enkelt. Dock lämnar jag året bakom mig som segrare över sjukdomen och vet att jag inte behöver vara orolig längre..!

För nu sitter jag här, en vecka innan tävling med en pigg, stark och fungerande kropp, en helt klart bättre självkänsla OCH med ett nyfött intresse för mat.

Jag har börjat njuta av mat och för första gången på säkert 20 år så känner jag hunger igen..

Att gå från 2-3 mål om dagen till 6 st har säkert hjälpt på traven och jag hade aldrig tagit det beslutet själv, men som tur är lyssnar jag på min coach. Tack Sam. 

Känner att jag spårade lite nu, för min tanke var bara att skriva om bakning.

Har nog bakat mer de senaste månaderna än sammanlagt i hela mitt liv! 

Mitt mål är att min man ska rulla fram. Haha!

Följande recept använde jag mig av igår, men då jag alla gånger föredrar BodyScience peanut butter swirl framför nutella så använde jag såklart det istället!

  
http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/05/19/chocolate-chunk-nutella-cookies/
  
http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/02/18/2014_april_kladdiga-brownies-med-kakdeg-av-jordnotssmor-toppade-med-mms/
Ingen aning om hur de smakar, fråga om en vecka! 🙂
Trevlig helg! 

Kommentarer

kommentarer

kringlan

Posts Google+