Offseason

14 mars, 2015
14 mars, 2015

På samma sätt som jag på dieten vecka för vecka tappade vikt och skalade av fett har jag nu efter vinterns tävlingar sakta men säkert ökat i vikt! Jag har gått upp i vikt i ungefär samma tempo som jag gick ner i vikt vilket jag känner mig väldigt nöjd över. Jag väger fortfarande några kilon strax under vad jag vägde när dieten drog igång i slutet av juli (vilket var min absolut tyngsta vikt någonsin) men tror jag kommer att hålla mig här ett tag.

Jag är vanligtvis ingen förespråkare av landet-lagom a la mellanmjölkfilosofin men efter en liten kik på diverse bloggar och instagram så undrar jag lite vad som hände med ”lagom” under ”offseason”? Med risk för att trampa någon på tårna så finns det två läger som båda förbryllar mig…

För det första finns det folk som verkar tro att ”offseason” är en tävling i hetsätning och att den som går upp mest i vikt vinner! Lika självklar som kycklingen är på dieten verkar nutellan ha blivit ”offseason”..  Sen finns de dem som har påfallande bra form, med en extremt låg fettprocent med ådror överallt som verkar ha tappat omvärldsuppfattningen totalt? Som tror att de är tjocka för att de gått upp ett kilo vätska sedan deras tävlingsform?

Här en är bild på förra årets utveckling.. Det är ett år mellan bilderna. Utvecklingen jag gjorde är ett resultat av hårt arbete, mycket mat och en rejäl portion vilja. Jag gick upp ordentligt i vikt under offseason, men inte genom pizza eller B&J…

 

image

Jag påstår inte på något sätt att jag är bättre eller en förebild. Jag skäms ibland över mitt  eget beteende. Jag har fallit dit ett par gånger och fortsatt äta för att huvudet sagt att jag ska fortsätta äta trots att jag egentligen är mätt. Jag skäms också för att jag ibland känner mig tjock, fast jag vet att jag egentligen inte är det. Jag har dock lärt mig att unna mig när jag själv vill och ser då till att njuta av det!

image

Vad jag vill säga med detta inlägget är att ”offseason” för många och mig själv inkluderad är en tuff period som kräver både fysisk och mental anstägning. Men om offseason ska bli en tid då vi verkligen utvecklas och blir bättre så gäller det att man tar den prövningen på allvar. För egen del har jag fått kämpa mycket med att  vara nöjd med min form trots att jag inte har kvar ådrorna på magen eller separationerna i låren. Jag har aldrig ätit så här mycket – men har aldrig heller utvecklats så här bra. Så ÄT, LEV, NJUT och kom ihåg: du är inte #tjock – du är bara #mänsklig

image

Kommentarer

kommentarer

josefinemalmgren

Posts Google+