Min kost

15 februari, 2015
15 februari, 2015

Som jag skrivit tidigare är jag nu mitt uppe i offseason. Som jag ser det är kosten minst lika viktig nu som den är på dieten. Det är ju nu jag bygger min fysik så att jag kan visa upp en förbättrad version av mig själv nästa gång! Jag är inte intresserad av att tävla med samma fysik igen utan strävar alltid efter att bli bättre. Så det är hård träning och mycket bra mat som gäller! Såhär kan ett mellanmål se ut, när någon annan står för uppläggningen…

image

En stor skillnad mot dieten är att jag inte väger min mat längre och heller inte äter på ert schema. Jag räknar inte exakta gram eller kcal, utan nöjer mig med att veta på ett ungefär.. Antalet kcal per dag hålls HÖGT så det finns något att bygga på 😉 Jag har haft en stabil viktuppgång sedan tävlingen och ska fortsätta upp ett par kilon till.

image

Jag har en ”livsmedelsbas” som jag brukar äta efter. Kolhydrater äter jag i form av havregryn, ris, riskakor, potatis, frukt, grönsaker, knäckebröd mm. Protein blir det i form av kyckling, lax, ägg, keso/kvarg, ibland kött och kosttillskott (aminosyror och diverse proteinpulver). Fettet kommer från ägg och lax, nötter, jordnötssmör, olika fröer och ibland någon avokado! Kompletterar även med Omega3 ibland. Såklart äter jag annat än detta också, men detta är min huvudsakliga bas 🙂

image

Generellt så äter jag protein till alla mål så proteinuntaget är alltid högt. Kolhydrater äter jag också mycket av och framförallt extra mycket runt träningen.. Fettet håller jag lite lägre, oftast försöker jag äta det som mellanmål och innan läggdags. ”Unna mig” gör jag på helgen eller när jag är sugen på det.. Jag är svag för proteinbars så det kan slinka ner, eller något annat onyttigare också 😉 Just nu har MM riktigt bra pris på mina absoluta favoriter questbars!

image

Jag använder mig av en hel del kosttillskott i vardagen. Givetvis använder jag olika typer av proteintillskott (aminosyror, vassle, casein) eftersom det är gott, smidigt och hälsosamt. Det är dessutom till skillnad från vad många tror billigt per gram protein. Jag använder mig också av kreatin för maximal muskelutveckling och olika vitaminer/mineraler och antioxidanter för välbefinnandet och hälsan. Ett tillskott jag såhär i mörka tider vill slå ett extra slag för är D-vitamin, som jag rekommenderar till ALLA som bor här, eftersom kroppen behöver sol för att kunna tillverka det. D-vitamin är oerhört viktigt, inte minst för immunsystemet så slarva inte med det nu i mörka förkylningstider 😉

image

Blev visst ett väldigt långt inlägg! Skulle kunna skriva hur mycket som helst om mat, kostvanor och kosttillskott.. Men nu vet ni iaf lite! Sammanfattningsvis kan man väl säga att jag äter MYCKET mat, och är det något jag har lärt mig så är det att man måste våga äta ordentligt om man vill ha resultat! Blir ibland nästan rädd när jag ser hur lite framförallt tjejer äter. Så våga ÄT och VÄX! 🙂

 

 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer

josefinemalmgren

Posts Google+