Mitt träningsupplägg

21 februari, 2015
21 februari, 2015

Sist skrev jag ju lite om hur jag äter, så nu tänkte jag dela med mig lite om hur jag tränar! Först och främst vill jag passa på att säga att jag inte på något sätt hävdar att alla borde träna som jag, eller att mitt sätt är det bästa sättet! Mitt träningsupplägg är anpassat efter just mig, mina syften och prioriteringar, och efter mina förutsättningar!

image

Mitt huvudsakliga syfte med träningen just nu är att lägga på mig mer muskelmassa. Jag vill bli större generellt så det är bara att kötta på i gymmet! Jag jobbar mycket på min ram och prioriterar just nu benen (särskilt baksidan), ryggen och utsida axlar. Försöker även bygga upp lite mer bål och mage så kör igenom magen minst tre gånger i veckan! Det blir därför förhållandevis ganska många pass på gymmet och hög volym på träningen. Jag kör ingen kardio för tillfället men får en hel del vardagsmotion eftersom jag cyklar överallt.

Jag försöker att variera uppläggen jag kör på. Den uppdelningen jag har nu på kroppen kör jag ett par månader, sen utvärderar jag (och bollar idéer med mina två stöttepelare David och Heléne) och justerar.

Själva träningspasset ser alltid lite olika ut! Jag är inte så noga med att det alltid måste bli en specifik övning eller si och så antal set/reps. Målet med varje pass är total muskelutmattning så jag tränar ofta till failure. Jag varierar mellan tungt, högreps, dropset och superset. Det viktiga för mig är inte vikten eller exakt antal ser eller reps, utan känslan i muskeln och kroppen. För att nå dit jag vill krävs fokus, närvaro och vilja. Du kommer därför aldrig se mig smsa mitt i träningspasset.. Träningen är nästan helig för mig. Jag brukar börja med att lyssna på någon bra musik på väg till gymmet, sen gå igenom en ungefärlig plan för passet och därefter går jag in i min lilla bubbla! :)

image

Vila gör jag när jag vill och känner för det, vilket inte är så ofta.. 😉 Jag har ALLTID träningsvärk någonstans men ger min kropp återhämtning i form av mycket mat och mycket sömn!

En oerhört viktig ingrediens i min träning är min älskade David. Vi tränar allltid ihop när vi kan och han en förmåga att pusha mig över mina gränser! Bästa PT:n man kan tänka sig 😉 Jag läste faktiskt själv till PT en gång i tiden, men det mesta jag kan har jag lärt mig genom egna erfarenheter.. Behöver du som läser detta hjälp eller en spark i rätt riktning så får du gärna kontakta mig på josefine.malmgren@gmail.com
image

Ha en fortsatt fin lördag!

 

kommentarer, 498 Visningar

Kommentarer

kommentarer

josefinemalmgren

Posts Google+