Efter IM

29 september, 2016
29 september, 2016

Så, vad har hänt sedan Ironman då? Säsongen är inte slut men jag har iaf inte cyklat eller simmat en enda meter : D Fokus har istället legat på löpning eftersom det blir lite hinderbanor under hösten : )

Det jag kommit till insikt med efter IM är iaf att jag vill göra det igen! Inte nästa år, men 2018. Detta är mitt första år som triathlet, första året jag cyklar och faktiskt första året då jag löptränar på riktigt (innan har det bara varit fotboll liksom). Jag känner att med några års träning till så ska jag kunna göra det ännu bättre!

Veckan efter Ironman blev det inte särskilt mycket träning precis… Ville såklart återhämta kroppen och den återhämtade sig förvånansvärt snabbt. Dessutom hade jag en del jobbpass inbokade så det passade bra : ) Exakt en vecka efter IM ställde jag mig på startlinjen till Trelleborgsloppet, utan att veta vad benen skulle orka med och utan några alltför höga förväntningar. Men 10km på hemmaplan ville jag liksom inte missa : )  Mitt gamla PR var 43.50 och jag tänkte iaf att jag borde komma under det eftersom det nästan är tider jag numera tränar på. Starten går och jag bara flyger iväg! Vågar inte öppna för hårt, men håller ett högt tempo utan att det känns överdrivet jobbigt! Håller ett ganska jämnt tempo genom loppet, men fegar lite grann. Hade ju fotbollsmatch på eftermiddagen och jag ville verkligen inte göra bort mig där. I mål går jag på 41.18 och nytt PR! Var ett kontrollerat lopp (hög puls och såklart tog jag i) med lite seghet andra halvan. Jättenöjd med hopp att kunna göra en ännu bättre tid nästa år : ) En 4:e plats på hemmaplan var dessutom jättekul! (Spelade därefter match i 90 min, som vi vann med 5-0, jag var dock inte snabb i vändningarna : ))

Nästa tävling skulle egentligen varit Tougest Oslo, men eftersom vi blev bjudna på ett bröllop till några goda och fina vänner så var valet såklart inte alls svårt! Däremot så gick Ystad Extreme av stapeln samma dag och eftersom jag jobbar i Ystad tänkte jag att det kunde vara kul : ) Ett trevligt lopp där konceptet är de fyra elementen. Så mycket vatten och sand och lite mer det naturliga, men en del grymma hinder. Blev en 1:a plats : ) Mest imponerande var nog att jag lyckades duscha och göra mig i ordning till bröllopet på 30 min : )

Därefter hade jag ett par veckor med ganska mycket löpning och några fotbollsmatcher. Vi vann de resterande matcherna också och knep därmed seriesegern och en plats i division 2 nästa år : )

I lördags var det dags för nästa tävling, som jag sett fram emot väldigt mycket! Strong Viking i Roskilde, 19 km! Äntligen ett långlopp : ) Och med tuffa hinder också. Innan start fick man en armbindel och för att kunna vinna så skulle den vara med in i mål. Dvs man var tvungen att klara alla hinder. Det var dock ingen prisutdelning och så, men ändå : ) Starten går och jag drar upp ett ganska högt tempo direkt. Löpningen kändes bara så jävla bra och trots terräng och att jag inte tränat i sådan nåt nämnvärt i år så lyckades jag hålla ett högt tempo loppet igenom. Ca 50 hinder och vissa riktigt svåra (min längd underlättar inte alltid ; )), så det var ett fantastiskt roligt lopp! Jag njöt varenda sekund och att jag dessutom kom i mål som första tjej gjorde inte saken sämre : ) Med armbindeln kvar då : )

På lördag väntar Toughest i Köpenhamn, men där vet jag att jag inte har en chans mot den yppersta eliten! Här snackar vi konkurrens deluxe!  Mitt ”problem” är att jag är för långsam på hinder. Jag brukar klara dom men inte så snabbt som toppatleterna! Och på en 8km bana (”bara”) med många hinder som är tekniska och svåra så halkar jag efter lite för mycket : ) Och dom tar inte bara hinderna snabbt, dom springer jäkligt snabbt också! Men det ska bli så jädrans kul, Toughest är utan tvekan den bästa arrangören och deras lopp är alltid lika roliga  : )

 

 

 

14434864_10153896013081526_4559496057575857872_o

kommentarer, 195 Visningar

Kommentarer

kommentarer

jfridlund

Posts Google+