Stockholm – bättre sent än aldrig.

8 november, 2014
8 november, 2014

 

Heeeej!

Tid för uppdatering, det händer mycket nu! :)

För 2 veckor sen åkte jag och Hannes upp till Stockholm. Dels för att hälsa på hans bror Marcus och dels för att MM Sports hade teamträff som jag ville gå på. Nu är det ett tag sen men jag vill ändå skriva om det eftersom det var en så fantastisk helg! :)
Vi kom upp sent på fredagen så då gjorde vi inte så mycket mer än att käka och slappa lite hemma hos Marcus. På lördagen var det dags för teamträff för mig på Sats Sjöstaden (väldigt trevligt gym). Det är alltid lika roligt att gå på teamträffar och träffa alla som är där. Det ger mig så otroligt mycket energi och motivation och denna gången var vi dessutom jättemånga som kunde komma.Träffen startade med en föreläsning som hölls av Daniel som även är en medlem i teamet. Denna föreläsning behandlade mental grundträning och målbilder och den var helt fantastiskt. Båda delarna var väldigt givande och gjorde att jag började reflektera en hel del över mig själv och mina tankar. Det är svårt att skriva om detta utan att bli för personlig men det var verkligen på pricken på vad jag behövde höra och ta till mig. Den mentala biten är viktig för att man ska kunna fungera fysiskt. Klicka gärna in på hans blogg där han skriver mycket om detta.

IMG_5138#tänkdigstark med Daniel.

Träffen fortsatte med ännu en givande föreläsning som hölls av min kostcoach Peter Jegefalk. Här tog han upp viktiga saker att tänka på både innan och efter en tävling gällande kost.

IMG_5144Coach Pepz in action 😉

Efter detta delade vi upp oss beroende på vilken gren man kommer att tävla i och fortsatte med posering. Första gången under denna diet som jag poserade inför så många så jag blev lite nervös men det var också riktigt roligt. När jag står på scenen kommer det ju vara ÄNNU fler! Fick även bra feedback från båda coacher som lugnande min formnoja. :)

poseringSneakpeak på formen 😉

IMG_5143Körde en liten abs-check i en av pauserna :)

Träffen fortsatte med träning i härlig AF-anda. Chins och dips nöttes i olika former och jag blir verkligen så peppad av all energi som finns bland alla teamkamrater. Ibland fick jag liksom hejda mig från att inte börja skutta. :)

IMG_5309Chins som kontrolleras av coach Kristian. Och nej jag är inte pittögd bara väldigt fokuserad på att komma över stången 😉

IMG_5188Jag och Danijela i våra nya fina teamlinnen :)

IMG_5177Efter chins blev det dips!

Efter ett antal set både chins och dips var det någon som kom på den fantastiska idén att köra en lite dips-tävling och det kunde jag ju inte avstå ifrån. Så vi delade in oss i 3 lag. Danijela och Daniel blev lag 1, jag och Jenny blev lag 2 och Kristian och Simon blev lag 3. Tyvärr är Simon skadad så han kunde inte fysisk vara med och tävla men istället kunde han ju filma hela kalaset. Kristian körde alltså för båda i lag 3. :) Värt att nämnas är att AF-mästarinnan Jenny avslutade med 40 dips och Kristian med 50 st, GALET! Hela tävlingen finns ihopklippt av Simon på länken nedan:
https://www.youtube.com/watch?v=p3-MlU1Q-Gg

Och varför sluta efter detta? Det är väl ingen riktigt AF-träning om man inte kör lite rodd också. :) Sagt och gjort; Jag, Danijela, Jenny och Daniel laddade om och placerade oss på varsin roddmaskin. Jag kände att jag var tvungen att ro riktigt ordentligt för att kompensera lite för några tabbar i dipstävlingen. Så när startsignalen gick började jag dra som aldrig förr! Detta resulterade i att jag ÅKTE AV sitsen!! Va fan klant-Jannie tänkte jag och var riktigt nära på att ge upp. Men efter Daniels föreläsning tidigare under dagen kände jag bara NÄ- upp igen och bara kör, tänk dig stark! Så det gjorde jag och jag kom ändå ganska långt trots übermissen i början – 289m. :) Plus att jag insåg hur viktigt det är med dubbelhäftande tejp till tävlingsdagen. :) Simon filmade även detta för er som inte var där eller redan har sett:
https://www.youtube.com/watch?v=aMX6FshCQ3I

teamträffRoddgänget – Hur trött man än är orkar man alltid med en bicepspose eller hur var det nu 😉

Åh, nu när jag ser klippen och bilderna igen blir jag så lyrisk! En lång dag, tror inte jag var hemma förens vid 19 tiden, men en riktigt rolig och givande dag som inte bara bjöd på nya insikter utan även nya vänner. Tänk om jag vetat för några år sen när jag satt med en kebabrulle i ena handen och en drink i andra att jag i framtiden skulle ingå i detta fantastiska tävlingsteam, ha världsmästaren i AF Kristian Sewén som coach inför en egen tävlingssatsning, köra dipstävling tillsammans med AF-mästarinnan Jenny Adolfsson och sist men inte minst få ingå i en fantastisk gemenskap med mina teamkamrater som alla finns där för att höja och stärka en. Man kan ju inte bli annat än glad!
Jag vet att när jag satt på tuben ( haha 😉 ) hem hade jag så mycket tankar och jag kunde knappt bärga mig tills jag kunde berätta allt för Hannes, Marcus och Teresa. Tror nästan deras öron börja blöda ganska omgående från det att jag satte foten innan för dörren tills vi gick och la oss den kvällen. :) Som för övrigt var en väldigt trevlig kväll med god mat och bra film!

Söndagen fortsatte i träningens tecken och vi började dagen med ett pass på Sats Sveavägen. Ett väldigt mörkt gym men ändå helt ok. Hannes och Marcus körde sitt och jag och Teresa körde lite rygg.

Foto 2014-11-07 16 45 38Hannes överraskade mig med ett par nya fina träningsskor när jag kom hem på lördagkvällen som jag självklart var tvungen att inviga :) 

Efter en stor härlig söndagsfrukost blev det en shoppingrunda på stan innan det var dags för mig och Hannes att bege oss hem till Lund igen. Efter lite otur med tåget ( mer än 3 timmars försening!!) var vi hemma igen fast beslutna om att nästa Stockholmsvisit tar vi bilen istället ;). Och ett extra tack till dig Marcus för din gästvänlighet, det är alltid lika roligt och trevligt att hälsa på dig! :)

Detta var alltså ganska så exakt 2 veckor sen eller #4weeksout om man pratar tävlingsspråk :). Under dessa 2 veckorna som gått har jag tränat på som vanligt men mina högrepspass, gått morgonpromenader och ibland bytt ut promenader mot lite cardio på gymmet. Har hittat cykeln där som jag blivit lite förtjust i. Märkligt med tanke på att jag annars HATAR att cykla. Om det inte är en vindstilla varm sommardag och man har picknick i cykelkorgen, då kan jag möjligtvis gilla det 😉 Hur som helst, kör både intervaller och cyklar vanligt på motionscykeln samtidigt som jag tittar på nyhetsmorgon, love it!

IMG_5424Som tidigare känt, cardio görs bäst i mina Batmantights 😉

Dieten rullar på som vanligt, inga större förändringar där. Denna veckan har jag haft en enbart torskvecka. Har märkt mot slutet att min mage börjar få svårt att smälta rött kött så i samråd med min coach tänkte jag testa att köra enbart torsk och det har gått jättebra. Jag gillar ju mina torsklådor väldigt mycket. Steker torsken i wokpanna tills den blir som typ färs, öser sedan i en hel del vitlök och riktigt mycket dill, riktigt fint! :) Så kommer nog fortsätta med dessa fram till tävlingsdagen nu. ”Mår magen bra så mår människan bra.” (Citat från Gustav Svensson i filmen Svensson Svensson) Haha, ett bra motto tycker jag! :)

Det var nog allt jag hade för denna gången. Sitter dock redan och filar på ett inlägg om kosttillskott, det är ju alltid ett hett ämne 😉 Så håll ögonen öppna så hörs vi snart igen!

Trevlig helg på er alla! / J

IMG_5389

 

 

kommentarer, 745 Visningar

Kommentarer

kommentarer

jannie

Posts Google+