DIETSTART!

31 augusti, 2014
31 augusti, 2014

Hallooo!

I måndags (25 aug) var det dietstart för mig, woho! :) Nu är första veckan snart avklarad and I NAILED IT! :p Det innebär alltså att det kommer bli 13 veckors diet inför Athletic Fitness på Decembercupen.
Första veckan har alltså gått hur bra som helst och energin och motivationen är på topp. Jag får kosten upplagd av Peter Jegefalk och jag tycker det är riktigt skönt att få kostschema av någon annan under en tävlingsdiet så att man bara kan ”göra som man blir tillsagd”. Slippa tänka så mycket själv helt enkelt och bara fokusera på att prestera och må bra. :)

Foto 2014-08-28 20 10 27

Lite exempel på vad min kost kan bestå av nu. Det är många som tror att en diet är enformig men det är enbart du själv som bestämmer det. Genom att variera tillagningsätt, kryddor och råvaror är det svårt att tröttna på maten. Jag äter gott var dag och min kropp jublar av denna ”rena” kost. Med tanke på min tarmsjukdom så märker jag rätt fort när magen är nöjd eller mindre nöjd över vad jag stoppar i mig och just nu är den väldigt belåten. :)
Jag kommer inte att äta efter periodisk fasta under dieten utan jag har 6 mål om dagen:

  • Frukost
  • Lunch
  • Innan träning
  • Efter träning
  • Middag
  • Kvällsmål

Jag har en målvikt på 53kg till tävlingen och tanken är då att jag ska vara hårdare än förra gången jag tävlade trots en planerad vikt på ca 1 kg mer. Men det återstår att se! Under dietens gång kommer jag att föra viktlogg för att se att det går åt rätt håll och även ta mått och formbilder en gång i veckan. Just formbilder tycker jag är kul att ha för att kunna jämföra med senare. Jag har en del andra atleter som inspirerar och motiverar mig i min träning men de gånger som jag blir mest peppad är faktiskt när jag ser mina egna framsteg och utveckling.

Som här tillexempel: Sida 12312 veckors utveckling och denna gången ska det bli ännu bättre! :)

Hur går träning nu då?
-Jo tack, den går faktiskt väldigt bra! Är som tidigare nämnt inne i en lite tyngre period och det blir en hel del 5×5, dvs 5 set med 5 reps i varje. Det är riktigt kul att ta i och änsålänge blir jag bara starkare och starkare vilket gör det ännu roligare. Kör väldigt mycket basövningar t.ex marklyft och knäböj. Foto 2014-08-16 14 50 01Knäböj in action 😉

Nu är det dags att ladda upp inför dietvecka 2. 12 matlådor är fixade och jag är mer än redo! Imorgon är det även skolstart, sista läsåret på Malmö lärarhögskola som börjar med en 10 veckors matematikkurs.

Tack och hej leverpastej, vi hörs snart igen! 😉
// Jannie

Dagsformen:

Foto 2014-08-29 16 54 43

 

kommentarer, 765 Visningar

Kommentarer

kommentarer

jannie

Posts Google+