Diet, nytt träningsupplägg och lite ätbara tips!

14 oktober, 2014
14 oktober, 2014

Hej hopp!

Long time no see, jag måste verkligen skärpa till mig med bloggandet, jag kan ju inte alltid ha bloggtorka! Och det har jag inte heller egentligen, jag har jättemycket att berätta om :).
Men men, finns ingen anledning att komma med ursäkter, gör om gör rätt istället! 😉

Det som är mest utmärkande för mig just nu är ju att jag går på DIET. Inte vilken diet som helst heller utan en TÄVLINGSDIET, woho! Jag ska ju ställa upp i Athletic Fitness på Decembercupen den 23 november. Är inställd på att ta en revansch som heter duga 😉 För er som inte redan köpt biljetter men som gärna vill komma och heja på mig, kan gå in och köpa på www.decembercupen.com  :)

Hur går allt då? Det går BRA! Självklart har jag haft mina dippar, Denna veckan går jag in i dietvecka 8 av 13 och det är 6 veckor kvar till showtime, eller #6weeksout som det heter på Instagramspråk 😉 13 veckor på diet är tufft men samtidigt så väger fördelarna upp. Min kropp mår MYCKET bättre av att äta ”ren” mat. Jag som har Crohn’s sjukdom märker stor skillnad och min mage är så tacksam över allt bra som jag stoppar i mig och ännu gladare för alla efterrätter och annat som jag avstår från. Självklart går jag runt och suktar efter en fyllig god chokladkaka eller någon god fet sås. Eller kanske lite chips och glass till fredagsmyset, eller en riktigt vällagad köttfärssås med bandpasta, ja tack! MEN det är enbart mitt huvud som vill ha det för det är verkligen inte min kropp (förutom köttfärssåsen möjligtvis) :). Så lite cravings har jag, speciellt efter en riktigt god och fin chocolate chip cookie. Serveras nybakad med ett glas iskall mjölk! Jepp, bestämde precis att det är vad jag ska äta på kvällen efter tävlingen, Gott snack! :) Det är detta som är lite tjusningen med en diet också, den här längtan efter något, både efter mat och en grym form.

cookiesCOOKIES 😀 (Bild tagen från Roy Fares blogg)

För varje dag som går växer jag lite inombords och blir stolt över mig själv som faktiskt kämpar varje dag. För det är inte alltid lätt och vissa dagar är både energi och humör lite sämre. Samtidigt tror jag nästan att dessa dagarna är jobbigare för Hannes. Min fina underbara Hannes som trots vissa tjurskalliga dagar från min sida ändå stöttar mig i vått och torrt! Med risk för att låta cheesy, men jag hade faktiskt aldrig klarat det utan honom vid min sida. Åh, nu blir jag lite sådär kärleksemotionell :).

Summan av kardemumman, en diet är är tuff och ibland jobbig men den underlättas med stöd från nära och kära. En diet är också sjukt rolig och fantastiskt stärkande för en själv. Att faktiskt kunna se hur man kan påverka sin egen kropp genom kost och träning är väldigt intressant. Jag är även väldigt nöjd med mitt kostupplägg som jag får av Peter Jegefalk, som självklart är en viktig del för att en diet ska gå så smidigt som möjligt.

IMG_4068

Jag har precis avslutat en lite tyngre träningsperiod där jag mest körde 5×5, dvs 5 set med 5 reps i varje. Tränade efter denna princip i lite drygt 6 veckor och jag har märkt stor skillnad i min styrka och detta trots diet. Blev bl.a. PB i viktade chins, viktade dips och sumomark. Så denna princip kommer jag definitivt gå tillbaka till. Jag gillar att variera min träning och har märkt att det är då jag får ut som mest av den. Mitt nya upplägg som coach Sewén levererade igår innefattar mer högreps, superset och mindre vila mellan seten. Jag behöver arbeta lite med min mjölksyra och uthållighet då detta är två faktorer som spelar stor roll i tävlingsmomenten jag har framför mig nämligen chins, dips och rodd. Körde första passet igår som var ben och HERREGUD vad jobbigt, svettigt, smärtsamt och alldeles underbart var det. 40 min tog passet jämfört med 1 1/2 timme som mina benpass annars brukar ta och jag var HELT slut efteråt, precis som det ska vara. :) Idag kördes rygg och det var precis så jobbigt, om inte mer, som jag hade hoppats på. Jag tror att detta är precis vad som behövs för den här sista finslipningen till att nå min livs bästa form, för det är målet!

Nu känns det ju faktiskt väldigt passande med lite form/träning och matbilder. Så jag tänkte nog avsluta med en liten bildbomb, det brukar ju funka bra 😉

IMG_4493Selfie for the win, always. Här var jag glad för att en liten liten ådra har börjat titta fram. :)

IMG_4542Hantelpressar. Detta pass revs av med min fina vän Sara som för övrigt ska vara med mig backstage på Decembercupen och förgylla min tävlingsdag! :)

IMG_4917Fick till en riktigt god och enkel torsksoppa i Söndags. Här är grundreceptet men jag ändrade lite så det skulle passa min diet så här är mitt recept:
Skala och finhacka en gul lök. Fräs löken i en gnutta smör i en gryta. Pressa över vitlök.
Tillsätt curry som får fräsa med i någon minut.
Dela blomkål i små buketter. Skala och tärna potatis och morötter.
Tillsätt blomkål, potatis, morötter och vatten.
Låt soppan koka under lock i 10 minuter.
Skär torsken i ganska stora bitar och tillsätt dem till soppan. Låt soppan sjuda i ytterligare 5 minuter. DONE :)

IMG_4640Kabelrodd med smalt grepp, en favorit bland ryggövningarna.

IMG_4812Sakta men säkert börjar rutorna träda fram, här till ljuset från Idol i fredags. :)

IMG_4903Ett tips på en nyttigare variant istället för glass. Body Science Kasein – detta är smaken Vanilla Ice Cream som jag blandat med vatten och lite pepparkakskrydda. Har sedan låtit den stå i kylen hela dagen så den är iskall till fredagsmyset. :) Riktigt gott! 

IMG_4595Ett annat tips är isglass. Blanda Body Science BCAA-XX som vanligt och häll i glassformar och låt stå i frysen ett par timmar. Jag rekommenderar deras nya smak Cola, då smakar glassarna precis som calippo. Jag åt 4 på rad! :)

IMG_3975Jag ser alltid till att få i mig aminosyror, både under träning och under dagen. 

IMG_4914Man blir rätt stark av glassarna 😉

IMG_4445Två benpass i veckan verkar ha gett lite resultat, skam den som ger sig!

IMG_4544Oftast avslutar jag varje kväll med denna gudomliga omelett. Ägg, keso, lök, kalkon och champinjoner, som sagt jag klagar inte på min kost. :)

IMG_4910Ett litet collage från mitt och Hannes armpass i helgen. Guldvärt att träna tillsammans. :)

IMG_4942Dagens rygg :)

IMG_4933Oftast kör jag cardio på morgonen i form av antingen promenad eller roddintervaller. Detta görs bäst i mina Batmantights 😉

Det var allt för mig för denna gången. Nu ska jag fortsätta mitt pluggmaraton, tenta på torsdag…wohoo.. :)
Kram // J

kommentarer, 799 Visningar

Kommentarer

kommentarer

jannie

Posts Google+