Hur min diet ser ut

8 juli, 2015
8 juli, 2015

Får frågor av människor jag träffar i vardagen hur det är och vad jag äter. Så tänkte berätta det för er. 

Jag äter efter något som heter macros. Ni kanske har hört ”If it fits your macros”? Kort och gott – Det är iprincip så att man äter ett antal kalorier varje dag som delas upp i fett,kolhydrater & protein. Maten ska man väga och kolla på innehållet på förpackningen för att veta hur mycket man ska planera in i kosten varje dag.

Jag får vägledning av min käre coach Jimmy varje dag. Jag berättar min morgonvikt och han ger mig mitt dagliga macro-mål som ska uppnås innan dagen är slut. (Jag använder mig av ”MyFitnessPal-appen” för att fylla i det jag äter). Det är han som ska styra min vikt. Men det är upp till mig om jag vill vill trycka i mig 2 snickers och få typ äta torsk och ris resten av dagen 😉 

  
Jag tycker dieten är riktigt bra eftersom jag kan välja själv om jag vill äta något onyttigt en dag. Men det gäller att ha koll så man äter från bra källor till den största delen. Ett paket glass kanske inte ger den bästa energin för ett träningspass. 

I början var det lite klurigt att hitta en balans så man nåde upp till alla delarna av macros på en jämn nivå. Det är inte kul när man har ”förbrukat” fett-kategorin och man bara har ätit frukost (då blir det ris och torsk till resten av måltiderna). Så den balansen hittar man så småningom. Även att väga maten har blivit väldigt naturligt i min vardag så det är inte alls jobbigt längre. 

Hoppas ni förstod något av det jag skrev, kram!!

Här har ni en bra länk om ni vill läsa mer ingående http://man.se/if-it-fits-your-macros/

Kommentarer

kommentarer

Felicia Albinsson

Posts Google+

Felicia heter jag, är född 94, bor i Stockholm 2012 hade jag gått upp väldigt mycket i vikt under flera månader. Jag mådde inte så bra under den perioden men brydde mig inte om och tänkte inte på att jag gick upp rätt mycket. En dag, jag kan inte minnas hur den var, fick jag en uppenbarelse och kände mig inte hälsosam och bekväm med mig själv. Jag bestämde mig för att köra GI-metoden när mamma skulle starta efter semestern. Jag gick ger några kilo, skaffade gymkort och gick på spinning 3-4ggr/veckan & bodypumppass. Jag blev helt träningsberoende & rasade i vikt. Åt inte en sötsak, typ. Var rädd att gå upp i vikt. Sen hittade jag min första träningsblogg (http://linneatheodorsson.myshowroom.se). Den tjejen hade liksom jag, kurvor men hade muskler! (Jag hade lixom aldrig sett någon tjej som hade sån kropp, jag fattade inte att tjejer kunde ha muskler). Då var jag fast besluten om att jag minsann också ville ha muskler. Men för att ha muskler skulle man vara beredd på att gå upp i vikt & äta nyttigt och mycket. Där började min resa mot en stark och hälsosam livsstil som inkluderar balans mellan kost och träning...