45 minuter

4 juli, 2014
4 juli, 2014

3

Det finns olika uppfattningar om hur långt ett pass i gymmet bör ta, Jag tycker det optimala är 45minuter. Det finns väldigt många på gymmen som kör upp till 2h långa pass. Man tror att ju mer övningar och längre tid i gymmet kommer ge bättre resultat? Man kan säkert träna hårt men är det smart? inte enligt mig.

Man har sett att man peakar de anabola hormonerna vid ca 27minuter in i passet och faller tillbaka vid ca 45minuter in i passet. Att kroppen dessutom börja frisätta kortisol efter 45min, vilket är ett katabolt hormon. Så om man då slutar vid 45minuter så har du högt anabolt värde och förstör inte det med muskelhämmande kortisol. Även mentalt tycker jag det känns bättre att fokusera till 100% i 45min och verkligen köra på den stunden. Även återhämtningen blir mer optimal än att köra 2h pass flera gånger i veckan. Att köra för långa pass kan på så sätt leda till överträning. Bara för en bodybuilder full med preparat kör 2h pass så är de inte optimalt för neutrala människor.

Mitt tips och något jag märkt bättre utveckling av är att köra kortare effektivare pass. Så testa att efter uppvärmning starta en klocka och kör din träning på ca 45min så kommer förhoppningsvis en förbättring. Det ska inte bli stressigt men drar man inte ut på vilan och snackar massa emellan så fungerar det perfekt. Jag vilar 45sek-2min max beroende på övning så att utförandet inte blir lidande.

Try it!

marcus mm3

kommentarer, 287 Visningar

Kommentarer

kommentarer

Marcus Elsberg

Posts Facebook Google+

Marcus Elsberg här, en 22åring bosatt i Karlskrona. Tränat hela mitt liv och varit aktiv inom Hockey och fotboll men nu endast gym. Jag kommer att göra tävlingsdebut på Decembercupen 2014 i klassen Men's Physique, tävlar för Team MMsports. Följ min resa här! Driver även bloggen: hmfitness.org