VÄGEN TILL HÄLSA

23 september, 2015
23 september, 2015

Det finns inte en människa som ser likadant ut som en annan. Alla är vi olika. Alla kan gå ner i vikt, alla kan göra det, men det som fungerar för mig kanske inte fungerar för dig. Alla har vi olika utgångspunkter och framförallt har vi gener i vår kropp som gör att vi inte har samma förutsättningar som andra.

Många av de bikini fitness tjejer som jag ser idag har gått från att vara genetiskt smala till att bygga upp sin kropp i muskler, och bli skitsnygga! Jag har inte samma förutsättning. Jag kan tänka på en bakverk och gå upp två kilo. I min familj har vi ingen som har tävlat i fitness, utan min familj består av fantastisk hemlagad mat och allt som har med det att göra. Alla har vi olika utgångspunkter.

Anledningen till att jag säger att alla har olika utgångspunkter är för att jag ser så många på sociala medier som kommenterar ”fitnessprofiler” och deras bilder och frågar hur de äter på en dag, hur de tränar, vad de tränar, vad de äter osv, just för att se ut som dem. Att de aldrig kommer att se ut som Alexandra Bring, Josefin Lindell, Natalia Melo, Frida Sjöström, för att nämna några, vet de nog inte om. Något som alla har gemensamt dock är att det ligger extremt hårt arbete bakom dessa kroppar. Strikta kost- och träningsscheman som är skräddarsydda just för dem.

Jag gick från kroglivet med en spritfet kropp till gymmet och lyckades gå ner i vikt genom otroligt hårt arbete på gymmet och en hyfsat strikt kost.
Men för att hålla vikten jag hade nått var jag tvungen att köra 45 minuter på crosstrainern efter varje styrkepass tills jag knappt kunde andas och jag lämnade svettspår efter mig. Plus morgonpromenader på det.
Idag lever jag på ett kaloriunderskott som är långt ifrån hälsosamt och ingenting man ska satsa på att göra långsiktigt. Jag tränar otroligt hårt för att visa upp en fantastisk kropp på scenen. Men efter tävlingen så kommer jag att jobba på att hitta en hälsosam livsstil.

Men hälsan sitter inte i vad siffrorna på vågen. Vågen är otroligt missvisande och det finns inte en chans att siffran på vågen visar om du är hälsosam eller inte. Det viktigaste är att du ska må bra, både på insidan och på utsidan. Var snäll mot din kropp, den är den enda du har. Titta på bilden nedan. Vågen säger absolut ingenting om hur din hälsa är, hur mycket muskler du har, hur bra din kropp mår. Så sluta stirra dig blind på vågen.

60 kg

Hitta en balans. Drick ett glas vin, ät en sallad, gå och träna, ät en burgare, njut av dina vänner men filtrera dem som stjäl energi, ta en promenad, res, bli kär, hitta den rätta, hitta anledningar att le, skratta och må bra. För dig.

Skärmavbild 2015-09-23 kl. 10.37.24

Kommentarer

kommentarer

elinth

Posts Google+

Elin Thörnblad, 23 år, Göteborg. Lever livet tillsammans med mitt livs kärlek och förbereder mig inför debuten i Bikini Fitness som sker på Decembercupen och Luciapokalen 2015.