KLADDKAKEMUFFINS PÅ ELINS VIS

14 oktober, 2015
14 oktober, 2015

IMG_2752

Jag tänkte faktiskt dela med mig av receptet på mina kladdkakemuffins som jag bakade häromdagen 🙂 hoppas att det uppskattas!

Muffins

100 g smör
2 ägg
3 msk kakao
3 dl strösocker
1 msk oboy
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 1⁄2 dl vetemjöl
Ljus blockchoklad
Kokosflingor

Nutellafrosting

50 g rums tempererat smör
100 g färskost
2 dl mjuk nutella
2 dl florsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Smörj en muffinsplåt med 12 formar och strö med kokosflingor. Smält smöret i en kastrull och blanda med övriga ingredienser utom blockchokladen. Rör om till en slät smet. Häll smeten i formarna. Hacka blockchokladen i små bitar och ryck ner en bit i varje form. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min. Låt svalna. Spritsa frostingen på muffins.

Låt stå över natten och servera dagen efter, då har alla muffins blivit sega och ännu godare!

Kommentarer

kommentarer

elinth

Posts Google+

Elin Thörnblad, 23 år, Göteborg. Lever livet tillsammans med mitt livs kärlek och förbereder mig inför debuten i Bikini Fitness som sker på Decembercupen och Luciapokalen 2015.