FRÅN PASTASALLAD TILL KYCKLINGSALLAD

16 september, 2015
16 september, 2015

För några veckor sedan la jag upp en liten lista om hur man ska trivas på gymmet. Det inlägget hittar ni här.

Nu har jag fått frågan om hur man gör för att fortsätta, hur man kan leva ett hälsosammare liv, och hur man förändrar sin livsstil. Nedan ger jag mina bästa tips på hur jag gjorde.

Varför tränar du? Vill du gå ner i vikt, vill du gå upp i vikt, vill du tävla i fitness, vill du ha ett hälsosammare liv. Anledningarna är oändliga. Vad är din anledning till att du tränar?

Ha en morot. Ha delmål. Att sträva efter ett mål utan att ha delmål gör det lättare att tröttna och ge upp. Det kan vara antal kilo på vågen, upp eller ner, att få på sig favoritjeansen, att köpa en ny sak till sig själv. Du bestämmer!

Byt ut. Vad har du hemma egentligen? Är ditt skafferi fyllt med chips, godis, läsk och alla ingredienserna till att baka en tårta från grunden? SLÄNG! Byt ut pastan mot bönpasta, byt till lättmajonäs (det smakar samma!),byt ut kvällsmackan med smör och ost mot lite frukt och bär, ät surdegsbröd istället för pågenlimpan. Det håller dig mätt längre och din kropp kommer att tacka dig för det.

De bästa råvarorna. En kombination av proteiner, bra fetter och kolhydrater är det absolut bästa. Köp hem kyckling, tonfisk, ägg, lax, torsk, grönsaker, nötter, broccoli, bönpasta, potatis, bulgur, keso, kvarg, frukt, bär, havregryn. Det finns massor av fantastiska måltider man kan göra av dessa fantastiska råvaror.

Unna dig. Försök att hålla kosten på vardagarna, men unna dig! Försök håll godiset, pastan och pannkakorna till lördagen. Det har du förtjänat!

Till slut kommer du att sluta tänka. Vardagar är till för rutiner. Jobb och alla måsten. Helgen är till för att slappna av och njuta. Håll kosten hälsosam och det går på automatik till slut. Tro mig. Efter 10 veckors strikt diet tänker jag inte längre. Jag önskar att jag kunde ha en dag i veckan där jag kan få äta en måltid som inte är det samma som under veckorna. Har man en dag där man får äta vad man vill under hela dagen, eller en måltid som du får välja så höjs motivationen lite mer till att fortsätta kämpa under veckan. Ha målet i sikte!

LYCKA TILL!

Rhodos_259

Kommentarer

kommentarer

elinth

Posts Google+

Elin Thörnblad, 23 år, Göteborg. Lever livet tillsammans med mitt livs kärlek och förbereder mig inför debuten i Bikini Fitness som sker på Decembercupen och Luciapokalen 2015.