Uppföljning från min InBody Analys

17 augusti, 2017

Idag gjorde jag min uppföljning på InBody Analysen hos MMSports, och ska jämföra den med den jag gjorde 3:e juli. Jag påbörjade min deff inför Tyngre Classic VI den 16:e juli och ville se hur resultaten skulle se ut efter en månads deff.

3:e juli

Vikt:

Skelettmuskelmassa: 41,7kg 

Fettfria massa: 72,6kg

Fettmassa: 6kg

Fett %: 7,7%

BMI: 26,9

Body Mass Index är opålitlig eftersom den inte kan skilja på fett och muskler.

16:e augusti

Vikt: 74,1kg (-4,5kg)

Skelettmuskelmassa: 39,5kg (-2,2kg)

Fettfria massa: 69,3kg (-3,3kg)

Fettmassa: 4,8kg (-1,2kg)

Fett %: 6,4% (-1,3%)

Analysen visar ganska stora skillnader på lite över 6 veckor. Vätskan i musklerna som mitt glykogen samt det lilla kreatin jag hade kvar har försvunnit. Men, naturligtvis, kan jag ha tappat lite muskelmassa vilket är normalt. 1g glykogen har ca 3g vätska bundet till sig medan kreatin har mera, men kunde inte hitta information om exakt hur mycket.

Jag känner mig dock inte svagare förutom i hantelpress, marklyft (där min greppstyrka försvann snabbt) och vaderna i allmänhet. Jag hade slutat med kreatin och beta-alanin som jag periodvis tar.

I övrigt har vikten och fett % minskat sakta men säkert Jag har en bit kvar att tappa. Jag kommer vara magrare efter saltladdningen då mycket vätska har försvunnit ur min kropp. Sist, kolhydraterna (glykogenet), under laddningen, som suger upp det lilla vätska som finns kvar (under huden exempelvis) och tar det in till musklerna. Jag hoppas på att komma under 5% kroppsfett till scenen den 16:e september.

 

Dan

Posts Facebook Google+

Jag heter Dan och Jag är 28 år, snart 29, som är bosatt i Nacka utanför Stockholm. Jag är studerande, och letar jobb vid sidan av studierna. Jag är tävlingsinriktad i classic bodybuilding och men's physique. Jag har tränat i över 8 år bl.a. på gym och löpning.