Mot scenen i Tyngre Classic VI

9 juli, 2017

Resan mot scenen i Tyngre Classic VI den 16:e september i Stockholm började idag. 9 veckor och 6 dagar kvar mot debuten i Classic Bodybuilding -180cm. Min InBody analys jag gjorde hos mmsports på Sveavägen för en vecka sedan visade att mitt kroppsfett låg på 7,7 %. Inte mycket att deffa bort. Jag tror att mitt kroppsfett ligger nu på 8 % när jag ätit lite extra än vanligt. Jag ska ner till 3 %, inte lägre, och det är lite mer än 3kg kroppsfett som ska bort.

1kg kroppsfett är ca 7600+- kcal, om jag minns rätt från skolan.

Nåja. Matfett och kroppsfett innehåller inte lika mycket kalorier vilket många inte vet. Ett kaloriunderskott på 500kcal x 7 dagar är lika med 3500kcal kaloriunderskott på en vecka. Det är nästan 0,5kg kroppsfett i veckan. Jag kommer att öka intag med 500kcal när jag väl nått målet. Då bibehåller jag formen.

Detta vis kan jag spara på muskelmassan, öka eller minska minimalt. Naturligtvis ska mitt proteinintag vara rätt högt. Jag siktar på 2,5g protein per kg kroppsmassa per dag. Exempel: 80kg x 2,5 = 200g protein / dag. Min kost ligger mellan 200-220g protein. Att hålla en positiv kvävebalans, mindre/ingen stress och sova ordentligt påverkar musklerna. Ju lägre kroppsfett jag har desto mindre kroppsfett kan jag förbränna därmed kan jag förlora lite muskelmassa då kroppen bryter ner musklerna och använder muskelproteinerna som energi.

Vad jag förväntar mig nu är att tappa mycket vikt första veckan vilket är vätska som försvinner. Vätskan är bundet till glykogenet jag har i musklerna och i levern. Genom LCHF kommer glykogenlagren att tömmas tillsammans med vätskan. Processen kommer ta mig 4-5 dagar genom hård och tung träning då mina muskler använder sig av kolhydrater och kreatin som energikälla (framställningen av ATP, adenosintrifosfat).

Varför LCHF?

Min kropp svarade överraskande bra på denna kost. Mitt sötsug försvann snabbt, höll mig mätt längre och vikten minskade ganska snabbt också.

Efter detta, med lite kolhydrater, mycket fett kommer det inte att vara lika lätt att prestera när man lyfter riktigt tungt (70%+ av RM) då tillgången till snabb energi är begränsat. Men med hjälp av kreatin tillskott kan det hjälpa lite granna. Jag har både BodyScience’s kreatin monohydrat samt Betaine Crea drive tillhands.

Min frukost i min Low carb, high fat diet har jag:

  • 1,5dl osötad mandelmjölk
  • 100g naturell kvarg
  • 20g nötter (mandel- och valnötter)
  • 5g MCT-olja
  • 10g jordnötssmör
  • 20g chiafrön

Tillsammans med detta dricker jag grönt te med matcha te, ashwaganda, äppelcidervinäger, 1tsk ceylonkanel och citron- och limejuice samt har ingefära, gurkmeja, cayennepeppar, svartpeppar och chili habanero i drycken. Ganska hett.

Kosttillskott använder jag:

20g Body Science Whey-100     

3x Body Science Wellness Series Omega 3 70 %

1x Body Science ALA

1x Body Science CLA

1x Body Science Wellness Series Vitamin D3 + K2

1x Body Science Magnesium     

Allt detta är ungefär 520kcal, 12g kolhydrater, 40g protein och 33g fett.

Dan

Posts Facebook Google+

Jag heter Dan och Jag är 28 år, snart 29, som är bosatt i Nacka utanför Stockholm. Jag är studerande, och letar jobb vid sidan av studierna. Jag är tävlingsinriktad i classic bodybuilding och men's physique. Jag har tränat i över 8 år bl.a. på gym och löpning.