Proteingröt är en vanlig frukost för mig som jag oftast har varje morgon. Jag gör mina frukostar dagen innan eftersom jag låter den stå i kylen över natten då den blir som en gröt morgonen därpå. Jag föredrar att äta den ljummen än kall eller varm.
Ingredienser
100g fiberhavregryn.
2dl ekologiskt osockrad mandelmjölk.
150g vaniljkvarg.
20g Whey100 Bananasplit från BodyScience.
Ett ”normalstort” ekologisk banan.
Ett ekologiskt äpple.
1msk (ca 10g) chiafrön.
10g mandel- och valnötter.
1tsk (ca 5g) kokosnötsolja från BodyScience (smaklös).
Blanda ihop allt men spara bananen och äpplet sist.
Riv äpplet och mosa bananen. Tillsätt det sedan i gröten. Rör om ordentligt!
Stoppa in den i kylen över natten.
Värm upp den i mikron i två minuter. Rör om. Värm igen i en minut till.
Som ni kanske kan se, glutaminet ,har jag personligen för dess positiva egenskaper som exempelvis minskar muskelnedbrytning. Alltså, den är anti-katabolt. Den aminosyran har haft en enorm positiv påverkan på mig och i min träning. Jag kan skriva lite mer om den vid ett annat tillfälle.