Om tävlingen i Norrtälje och Russian squat routine

9 november, 2014
9 november, 2014

Majoriteten av gårdagen, lördag, spenderades upp i Norrtälje Sportcentrum för att kolla på när många duktiga män och kvinnor drabbade samman i tävlingen Roslagenopen. Det var helt drös otroligt talangfulla atleter som slogs om topplaceringarna inför dagens final (som jag snällt får följa på nätet). Allra mest inspirerande fann jag damklassen, och då kanske framförallt de sista två heaten som iallafall kändes seedade. I dessa heat bjöds det verkligen upp till kamp och vilken kamp dessutom! Adrenalinet kittlar till lite nu med, såhär på söndagsmorgonen. Magiskt!

Klicka på bilden nedan för att komma till tävlingens, som så fint anordnats av Crossfit Norrtälje, hemsida. Jag lämnar snart den här helgen många gånger mer motiverad och inspirerad än vad jag var när jag började den. Det enda som inte känns lika bra är stelheten i bakdelen efter allt sittande på hårda, trånga läktarplatser under lördagen. Eller vänta, det kan ju lika gärna vara träningsverken från gårdagens benpass… vad vet jag?

Roslagenopenlogo1

Vidare kan rapportera att träningen går framåt men att jag saknar en ordentlig planering för min benträning. Därför tänkte jag under 6 veckor inkorporera ett gammalt beprövat kort: russian squat routine (RSR). Ser fram emot att ha bestämda vikter inför varje pass istället för det klassiska ”jag ska höja med x kg varje vecka”. Det funkar inte för mig. Så nu kör vi. Nu ser vi om det ryska kan stressa mina quads och hammies lika mycket som Putte tycks kunna stressa omvärlden.

putte1
Privjet,

William

 

Kommentarer

kommentarer

williamjonsson

Posts Google+