Om influensa och att vilja bli starkare

15 oktober, 2014
15 oktober, 2014

Jahaja, då hade jag drabbats och genomlidit något som förhoppningsvis var årets influensa. Jag säger förhoppningsvis för att jag blev så dålig så snabbt och också för att jag ska slippa insjukna i samma sk*t igen! Lite pros n’ cons med att vara sjuk har jag haft tid att fundera ut:

Pros:

 • …bli omhändertagen
 • …kolla på film (händer nästan aldrig annars)
 • …äta massa ”tomma” kalorier (eller ska det här stå under cons?)
 • …kolla på träningsklipp tills dess att jag börjar gråta av saknad av skivstången
 • …planera nya träningsupplägg flera gånger om (mer om det här lite senare i inlägget)

Cons:

 • …måste vara hemma
 • …ingen träning
 • … (nästan) ligg-/sittsår av att vara i sängen hela dagarna
 • …sömnproblem
 • …alltid försenad med lunchen (eftersom jag under INGA som helst omständigheter får börja äta innan jag hittat en film att se på !!!1)
 • …ingen träning (ja det är så viktigt)

För att summera: det är inte värt att vara sjuk (om man nu har ynnesten att kunna välja)!

TooSickForWhat

Min sjukdomsperiod resulterade som sagt i lite nya idéer till upplägg i gymmet. Tänkte rulla igång den här bad boyen på måndag i hopp om att bli starkare:

 1. Ryck (Militärpress, dips)
 2. Marklyft (Stångrodd, chins, stångcurl)
 3. Frivänding (Böj fram, utfallssteg, sidsteg)
 4. Bänkpress (sned bänkpress, hantelflyes, frenchpress)
 5. Böj bak (Raka marklyft, good mornings, utfallsgång)

Vilodagar läggs in när de behövs, men jag tycker mig se lägen mellan pass 3-4 och 5-1. Kommer jobba in mer isolerande bålträning på passande dagar. Tanken är köra på med upplägget under minst 8 veckor (…få inte panik nu men… det är fram till mitten av DECEMBER!!1 (ja snart är det vinter)). Under de här 8 veckorna kommer jag att, här inne, följa upp med förändring i kroppsvikt och ökningar i övningarna. Målet är att bygga upp en styrka som jag kan ta med mig in i de olympiska lyften när jag går in i en period där fokus ligger på just dem. Kombinerat med bra mat och bra med sömn så tror jag på här upplägget! Enkelt! Mycket vila!

Med det säger jag tack för den här gången!

Kommentarer

kommentarer

williamjonsson

Posts Google+