Om mig

Jag heter Tobias Axelnsson Bentzer. Född 1989 en midsommar natt.
Sedan barnsben har jag varit aktiv, kanske inte på samma sätt som andra barn med fotboll eller andra lagsporter (även om det fanns där till en viss del). Faktum är att jag spenderade mycket tid i naturen och då var min största dröm att jobba med djur (som de man ser på tv som beger sig in i Amazonas och liknande).

Djurvännen i mig lever kvar men intresset byttes ut i början av tonåren då mitt intresse för prestation växte fram. Vid tolv års ålder började jag träna situps, armhävningar, knäböjar med kroppsvikt och bicepscurls hemma med mammas ”upp-till-10-kg” hantlar, för att sedan få intresse för boxning via skolan. Intresset för prestation växte snabbt och gick från boxning till styrketräning på gym vid ca 14 års ålder. I samband med detta börja jag jobba på ett klättercenter trots en viss ”respekt” för höjder. Där jag fortsatte både träna och jobba upp till 18 års ålder där mina 74kg gick till 85. Allt där efter har bestått av olika former av kampsport, klättring och styrketräning.

Som många andra var jag en lätt vilsen tonåring med en knackig självkänsla och självbild, jag ansåg inte mig själv vara bra på mycket förutom en sak, vilket är och var träningen. Jag läste böcker om träning trots att jag hatade att läsa, jag kunde spenderar timmar på gymmet bara för att få hjälpa andra och främst lära mig av andra. Träningen för mig handlade inte lika mycket om att ha en snyggkropp att visa upp på stranden som den vart min ”fristad”, en plats där jag var till freds och kände att jag var bra på något. I kombination med allt detta kom jag även i kontakt med Peter Lundgren som än idag är min Naprapat. Jag förstod redan tidigt vad mitt ”kall” i livet var. Att jobba inom träningen, för att hjälpa människor och att hitta en fristad och ett bättre hälsosammare liv.

I 23års ålder efter att jobbat med billackering var det dags att fullfölja min dröm till att börja jobba inom träningsvärlden. Här Gick jag min första utbildning på Axelsons Gymnastiska institut (Personlig Tränare med hälsoprofil). I kombination med detta gav Peter mig timmar av anatomimaterial, Mike Boyle Dvd:er och mer där till. Allt efter detta har min vardag bestått av böcker, jobb och utbildningar.

2014 gick jag mina första tävlingar inom SKKF (Svenska kroppskulturförbundet).
I dagsläget jobbar jag som personligtränare, coach och med kost/tränings upplägg.
Jag är 187cm lång och väger runt 100kg.

Vill ni se mer av mig och hur min vardag ser ut, hänvisar jag er till @Invest_in_life på instagram.