När ger man upp?

9 oktober, 2014
9 oktober, 2014

Jag har inte skrivit så mycket det senaste, eftersom jag upplevt det svårt att dela mina tankar kring denna tävlingssatsning och diet. Anledningen till det är att det har svängt så mycket fram och tillbaka. Upp och ner i vikt, kastas mellan hopp och förtvivlan, glädje och frustration, hit och dit i humöret. Ena dagen är kanonbra, andra helt åt helvete.

Om förra dieten gick lite trögt så är denna deluxe-varianten av det. Min kropp svarar inte alls som jag tänkt, utan håller krampaktigt kvar sitt fett. Hormonerna går bananas och vill inte låta sig styras och minsta lilla gör att kroppen samlar vätska. Den här gången är det inte i privatlivet det är stressigt, utan det är nog bara kroppen som är trött på hur jag behandlar den. Fler runt mig vittnar om samma upplevelser och några har tyvärr redan klivit av sin tänkta tävlingssatsning för i år och börjat tänka om. På något sätt är det lite av en tröst i processen. Att det inte är mig det är fel på, utan kanske så kroppar SKA reagera när man stressar dem.

De senaste veckorna har jag gått ner lite igen men vägningen i morgon känns som sämsta sättet att starta dagen på. Vågen kommer säga +- noll alt. + pga vätska och hormoner. Även fast jag vet anledningen så känns det skit. S.K.I.T. Det påverkar mig negativt, fast jag vet bättre redan nu. Tvivlen på om jag ska lyckas hinna komma i form är starka. Hur länge till fortsätter jag innan jag måste bestämma mig?

När ger man upp då?

När slutar man kämpa? När slutar man jobba mot sitt mål?
Mitt svar är att: det gör jag inte! Jag ger inte upp! Kanske kan den här dietresan sluta med att jag faktiskt inte går upp på scen 29 november, men jag ger inte upp för det. Då tar jag nya tag nästa år istället. Jag kommer om några veckor tvingas besluta om jag skall fortsätta den här satsningen eller lägga ner. Men GER UPP gör jag fan inte!

Receptet för att kunna tackla motgångarna är att jag fortsätter lita på coach Maria, jag fortsätter lita på processen och jag fortsätter lita på min egen förmåga att ro detta i land. Jag fortsätter mitt kostschema och jag fortsätter min träning. Lite till.

Som en gåva kom en motivationsboost mitt i kampen, även den i deluxe-variant! 😀 Helgen som gick spenderades nämligen med min fantastiska MM Sports-familj på SM i Västerås. Helgen bjöd på så mycket kärlek, uppmuntran och framförallt inspiration från alla grymma atleter som tävlade. För flera av oss som tävlingssatsar var helgen ett sista avstamp i resan mot scenen i november. Nu är det bara all in som gäller för oss alla. 7 veckor kvar, målet i sikte.  Vinnarskallarna är inkopplade, tightsen på, torsken i matlådan och playlisten till cardion uppdaterad.

Nu kör vi!!

Kommentarer

kommentarer

sofiabackelin

Posts Google+