Med en fettmätning och ätardag i ryggsäcken,

28 september, 2014
28 september, 2014

Så sitter jag här.
Picture this: en napande flickvän, nybryggt kaffe och in-ears men en skön playlist som nått sin maxvolym.

Där har ni mig just precis nu. Rätt missnöjd med hur den här söndagen turned out, men planerar man dåligt får man fucking suit sig själv! Hur många engelska ord har jag hunnit med hittills? 8,5 får jag det till med ”napande”. Expect more. 11.

Igår hade vi ätardag som fick bli i fint sällskap från svärföräldrar här hemma hos oss. Skagentoast till förrätt, hasselbackspotatis och kött med svampsås till huvudrätt och kladdkaka med glass och grädde till efterrätt. Snuskigt gott! Och det är Emma som ska ha cred för att det blev så bra som det blev!

Nu har jag gått på diet 7 veckor. Min första riktiga diet och jag ska redogöra för den här längre fram. Det återstår ju trots allt 8 veckor tills tävlingsdag. Med urkass framförhållning så har jag inte koll på varken vikt eller fettprocent vid start utan det var två veckor sedan jag gjprde min första mätning. Den visade på 10,1%. Jag har alltid tyckt att vikten är så jävla risig som måttstock om det inte är en viktklass man skall ner till och det är svårt att hålla fingrarna (fötterna) borta från den när man håller på med någon typ av diet. Men när jag vägde mig sist och flyttade runt den och fick tre olika resultat tappade jag allt förtroende. Visst! Stabilt underlag och samma förutsättningar varje gång så funkar det säkert men det finns så många variabler som spelar in på kroppsvikten så mitt intresse och förtroende för vågen har blåst bort.
En kalipermätning med samma person varje gång har jag desto större förtroende för. Och igår, två veckor efter min första mätning var det dags igen. Jag gick dit med rätt stort självförtroende eftersom jag skött dieten och känner mig tightare och yes! 9,2% är jag nere på.

 

Nu är det dags för att snöra på sig tightsen och skaka liv i benen. Kör just nu efter ett program som bygger på lite vila och mycket excentrisk träning. Och för första gången på väldigt länge blir det ett benpass där knäböj inte kommer ta upp 70% av passet. Enligt passet ska det köras bland annat stiff deadlifts.. hehe… we’ll see, we’ll see…

Här är min prylarna som ska ner i min shaker och se till att det blir en jävla åktur för benen idag :)

DCIM100GOPRO

 

 

kommentarer, 226 Visningar

Kommentarer

kommentarer

shadychris

Posts Google+