Vem är jag?

30 januari, 2015
30 januari, 2015

Första blogginglägget här på MM Sports. Tänkte kort skriva lite om mig själv. Senare kommer jag att mest publicera inlägg gällande min träning och kost samt min satsning inför kommande tävlingar.

Allmänt

Jag heter Roman Hassas, 29 år, bosatt i Nacka – Stockholm. Utbildad ingenjör på KTH inom Bygg. Jobbar med BIM (Building Information Modeling). Förutom mitt vanliga jobb så sysslar jag med musik. Jag är ursprungligen från Afghanistan och spelar och producerar då afghansk musik. Får åka runt en del och uppträda på konserter, privata spelningar, bröllop. Som ni förstår så tar jobbet, träningen och musiken en del av min tid. Men när jag har tid över så gillar jag att umgås med vänner, familj, gå på bio eller bara ta det lugnt.

Träning

Jag har alltid gillat att träna. Som liten spelade jag mycket fotboll, dock inte i något lag. Vid 14 års åldern så blev jag intresserad av TaeKwonDo och började i en klubb (Stockholms TaeKwonDo Akademi). Tränade väldigt hårt då jag tyckte det var roligt och började tävla inom det. Det gick bra redan från början. Har som bäst tävlat i Nordiska Mästerskapen där jag förlorade finalen med 1 poäng. Så en silvermedalj har jag från den tävlingen. Har flertal guldmedaljer från svenska tävlingar och rankad svensk etta samt med i svenska juniorlandslaget. Dock tog träningen väldigt mycket tid och när jag gick i gymnasiet så blev plugget lidande. Jag valde då att sluta träna TaeKwonDo och började träna på gym. Såg även där snabbt resultat och körde lika hårt med träningen som jag var van vid. nu 13 år senare bestämde jag mig för att tävla.

Jag spelade även fotboll i Nacka Juniors, nystartat lag som bestog av ett gäng vänner.

Tävlingar

Athletic Fitness: Min första tävling var i Athletic Fitness på decembercupen 2014. Resultat: Guld
Det var otroligt kul att ställa upp och jag känner att detta är min gren, det gick väldigt bra som ni ser och jag är ännu mer taggad inför nästa tävling

Men’s Physique: När jag bestämde mig för att tävla i Athletic Fitness på Decembercupen så såg jag att Luciapokalen var veckan efter, eftersom man sliter så mycket när man dietar så tänkte jag passa på att anmäla mig även till denna tävling. Den gren som jag tyckte att min kropp var närmast till var Men’s Physique. Det var en väldigt många bra atleter som ställde upp, 26 som ställde upp i min klass och jag kom på sjätte plats. Jag var mer än nöjd, denna placering var en liten bonus.

 

Min nästa satsning är Svenska Mästerskapen i Athletic Fitness i September 2015. Målet här är såklart att få en bra placering men jag vet även att det är väldigt bra atleter som ställer upp på SM. Jag ska dock göra mitt bästa!

Tänkte även passa på att pröva på Classic Bodybuilding i år. Luciapokalen som gäller då.

Följ mig gärna på instagram: romanhassas

af

Side Pose från Decembercupen

mp

Sidepose från Luciapokalen

 

Kommentarer

kommentarer

romanhassas

Posts Google+