Om mig

Mikaela Norman 21 år och bor i Stockholm. Studerar till Sjukgymnast på Karolinska Institutet sedan 2012, Licensierad personlig tränare och träningsinstruktör. Min träningsbakgrund är basketspelare och löpare, därefter fann jag Crossfit. Jag började min Crossfit-resa i maj 2013, jag hade aldrig tidigare testat på sporten men jag förstod att det måste vara den mest utmanande sporten för mig. Crossfit var så mycket mer än att springa efter en boll eller ligga i löp spåret dag ut och dag in. Jag förstod att det skulle innebära kroppskontroll, styrka, koordination, uthållighet, balans och mycket mer. Men efter mitt första prova-på-pass hade jag bestämt mig för att det var Cossfit jag ville tävla i! Ivrig som jag är började jag skriva träningsprogram till mig själv, kollade youtube klipp, filmade, testade rörelser, gjorde fel, och ännu mer fel, lärde mig av mina misstag och med små framsteg varje dag kunde jag tillslut få ihop rörelser jag aldrig trodde jag skulle klara av. Den känslan av att bemästra saker du aldrig tror du ska klara av, är oslagbar och det var det som fick mig att fortsätta kämpa. Crossfit innebär så många olika grenar tyngdlyftning, gymnastik, uthållighet så som rodd, löpning, hopprep och mycket mer.

Ett år senare stod jag på EM golvet i Danmark 2014, vilket var det sista jag trodde när jag trodde när jag ett år tidigare stod och skulle köra mitt första prova-på-pass, Jag deltog av en slump i Open 2014, som är ett kval till EM som pågår i 5 veckor. Mitt resultat efter Open tog mig till EM, vilket var 48 tjejer från hela Europa. Det var min livs upplevelse att få delta i Danmark.

Sedan jag började med Crossfit har mitt intresse för träning och hälsa eskalerat. Jag har förstått hur det känns att brinna för något!

mn