Det här med Bikinifitness…

3 mars, 2015
3 mars, 2015

Man kan tro nu att jag sitter här och inte kan sova pga av dessa tankar och funderingar. Men så är inte fallet, John blund har bara inte hittat mig ännu…

Men idag läste jag ett blogg inlägg som en norsk tjej hade skrivit om bikini fitness och kände då själv att det måste jag ta upp.Idag har Bikini fitness blivit någon sorts av Hype. Jag vet inte riktigt varför. Om det är träningen eller utseendet eller om det bara rent utav uppmärksamhet som dessa små jäntor söker?.

Känns som det är lite som att många tjejer köper en Celsius och blir då helt plötsligt förtrollade till PTs, kostrådgivare och bikini tävlande (..som då ska ske i framtiden). Eller Man tränar 1 vecka och köper ett par Better bodies byxor och bytar då namn till FITNESSLISA (eller vad det nu är) och börjar Hashtaga #Fitspo #lovethislifestyle #bikinifitness.

Jag tycker det är jätte kul att så många har intresse för just denna gren. Men samtidigt tycker jag att grenen nästan ”smutsas” ner pga av den Hype som råder just nu. Det räcker inte att endast ha tränat i 1 månad och tro att man ska kunna hoppa på scenen samma år. Utan det tar TID!. Jag har själv tränat i 5-6år ordentligt och jag är fortfarande inte tillräckligt bra, utan måste bygga på mig mer massa och lära kroppen att bli hårdare.

Skärmavbild 2014-10-13 kl. 21.54.33Skärmavbild 2014-10-13 kl. 21.52.54

Detta är en livsstil och man sätter mycket åt sidan för att just kunna tävla och leva sin dröm. Man ska inte tävla för uppmärksamheten det kan dra till sig. Utan för att man förhoppningsvis ÄLSKAR själva träningen som leder till fysiken till att kunna tävla och visa vad man slitit för. Alla har olika gener och olika fördelar och nackdelar, det gäller alla tävlingsgrenar. Men det räcker inte att bara vara smal. Alla kan deffa ner sig och få fram någon sorts av muskel definitioner, men det innebär inte att man är vältränad och kan börja Hashtaga #FIT ( tänk vilka dåliga signaler det sänder ut också). Jag kan lägga ut många bilder på dessa exempel, men det är bara onödigt. Jag tror ni förstår vad jag menar.

Att kunna tävla i just bikinifitness krävs muskelmassa och ett jävla annamma inne på gymmet. Det krävs ändå blod, svett och tårar precis som i andra grenar. Skärmavbild 2015-03-03 kl. 00.14.38

Det räcker alltså inte att köpa ett par Better bodies brallor och dricka en Celsius för att nå dit!. Träna och ge det tid!. Jag lovar att vi är många coacher där ute som kan hjälpa er..

Skärmavbild 2015-03-03 kl. 00.17.02

Denna tjej , har INTE tränat i endast några få dagar … <3

 

kommentarer, 3 359 Visningar

Kommentarer

kommentarer

melinda

Posts Google+