Resultatbilder, Akupunktur & Rehab

10 december, 2015
10 december, 2015

När allt med tävlingen lagt sig så var det dags att bestämma vad nästa steg blir och innerst inne visste jag nog hela tiden att jag kommer ge mig på detta igen. Ångrar lite att jag inte körde Luciapokalen också i år då det va andra tjejer som vann där än på decembercupen och domarna verkade inte vilja ha lika magra tjejer som på DC. 

Första tanken var att köra tyngre Classic på våren 2016 men coachen tyckte att 1,5 år blir för lång tid. Så vi kompromissade och planen är att köra först decembercupen & Luciapokalen och efter det tyngre Classic. 

Kommer inte behöva gå upp alls lika mycket i vikt denna gången eftersom jag nu har en bra grund att bygga på. Skönt att slippa hälla i sig massa gainer haha. Fokus kommer att ligga på att bygga överkropp och bara ”hålla igång” ben och rumpa. Vill kunna bli tightare på benen utan att bli för smal på överkroppen. 

Efter tävlingen har jag fått sätta ihop mina egna pass och äta lite som jag vill (så länge jag inte riskerar att tappa muskelmassa) och det har varit skönt men nu när jag var taggad på att få nya scheman och hitta fokus igen så åkte jag såklart på rehabträning istället… 

Som jag berättat tidigare har jag haft problem med min axel under större delen av året och eftersom den naprapaten jag tänkte gå till (finns inte så många i Kristianstad och coachen ville att jag skulle få akupunktur) var på semester när jag skulle boka tid. Sen blev det för nära inpå tävling och vi valde att vänta till efteråt och ta smällen då. 

Det visade sig nu att jag har en gammal ”bristning” i min biceps (har troligtvis gått för djupt ner i diverse bröstövningar eftersom jag är eller VAR väldigt rörlig) som har gett mig ärrvävnad på den senan som fäster biceps på framsida axel. Så jag har haft smärtor i axeln som egentligen kommit från biceps och senan. Fick åtminstone beröm för att vi tränat ”smart”, det är ingen stor skada och det är inte själva smärtan som varit problemet utan mest att jag varit begränsad i min axelträning. 

MEN det måste ändå åtgärdas för att jag ska kunna maxa träningen och ta tunga vikter med axlarna också. På första besöket fick jag diverse behandlingar för att ”ta sönder” ärrvävnaden, bland annat akupunktur som var sååå hemskt , höll på att svimma efteråt så fick ligga kvar en stund haha. Sedan skulle jag göra 3 olika stretchövningar 5 gånger om dagen för att senan ska läka ihop i ett så utsträckt läge som möjligt. På återbesöket en vecka senare fick jag beskedet att det såg bra ut och att det bara var lite ärrvävnad kvar. Han grejade lite till men slapp akupunkturen. 

Har ett återbesök igen 21/12 och fram tills dess är det väldigt begränsad träning för överkroppen som gäller och även lite mer stretch. Inte så roligt men bättre att bli hel och köra på som fan sen. Hoppas bara att det inte drar ut för mycket på tiden. 

Tänkte bjuda på före & efter bilder (ca 11 månader mellan bilderna). Kul att se att man ändå lyckats bygga lite 🙂 

 

December 2015 vs November 2014


 

Dec -14 vs Nov -15

  
Innan och efter diet: 

Ca 59kg vs ca 72kg

Nu blir det massa jobb och sen packa för imorgon bär det av till LONDON!  

Kommentarer

kommentarer

Linnéa Henningsen

Posts Google+