Vila, mat och träning….

12 mars, 2013
12 mars, 2013

Ja lite så ser väl livet ut för en annan, jag älskar det, allt utom vilan, iallafall vilodagar. En dag kan vara skönt och välbehövligt, speciellt nu när jag nyss nu börjat jobba igen, efter att ha varit sjukskriven i nästan 2 år från jobbet som sjuksköterska. Har äntligen börjat bli varm i kläderna på jobbet, och jag verkligen ÄLSKAR mitt jobb, trodde aldrig jag skulle känna så igen. Ansvar var bara förknippat med ångest, som att ha en snara runt halsen som drogs åt så fort minsta lilla krav dök upp, men den känslan är som bortlåst, jävla lycka rent ut sagt! Det går sakta men säkert, trappat upp från 25% till 50% nu, och jag längtar till jobbet varje gång jag ska dit, ja ok kanske inte 04:50 när klockan ringer och man ska jobba ett dagpass men det släpper när man väl kommer iväg.

 Har lagt vilodagar när jag jobbat för att bara kunna koncentrera mig på jobbet. När jag tränar är det viktigt att huvudet orkar vara med, det är oftast inte kroppen som tröttnar först det är hjärnan och efter en dag på sjukan så vill hjärnan vila!! Meeen nu hade jag lagt in 2!!!! vilodagar i rad efter en lite tyngre träningsperiod och visst 1 dag  går bra, ganska skönt ändå och dessutom jobb på schemat, men dag 2!! Jag kryper ur skinnet!! Har dock lovat mig och min kropp att det skulle vara 2 dagar och så får det bli! Måste lära mig att ta det lugnt ibland, och suget man bygger upp för nästa pass är nästan farligt!!

Framförhållning?!

Har jag aldrig varit speciellt bra på! Och inte nu heller tydligen! Bra fröken Lindström att du planerat att tävla i reppower min första tävling någonsin  dessa sammanhang och så går man in och ska anmäla sig (lite sent upptäckte jag) och då är det fullt! Jaha vad gör jag nu då? Besviken!!! Hade verkligen velat prova att tävla, även om det vart med blandade känslor men när jag väl bestämt mig och det kändes riktigt bra i kropp och själ, jaha, goddag yxskaft! Inte mycket att göra åt, kanske åker och kollar iallafall, det finns en mening med allt och det var kanske inte meningen att jag skulle tävla nu trots allt, kanske var jag inte redo ändå.. Gör om gör rätt nästa gång och anmäl dig i tid!!!!

Laga mat gillar jag, det ska vara enkelt, det ska gå fort och det ska vara gott!! Äter 3 större måltider per dag, utöver frukost och lättare mellanmål, varför? Jag vet inte, det funkar för mig! Det blir oftast 2 middagar, första vid 17 tiden och den andra vid 20-21 tiden, protein och kolhyderater ja hela fadderullan! Det har funkat hittills så det får funka ett tag till tills jag kanske provar nått annat. En liten sneakpeak i mitt kök!

Lever på lax, kyckling, ris i alla former, det toppat med goda kryddor, grönsaker, fetaost, nötter och frön.. Och det bästa av allt, en chokladbit efter maten, vilket jag aldrig hoppar över, måltiden är liksom inte komplett utan den! Det går faktiskt att få till bra och god mat, det är en vana och när det är en vana går det av bara farten!

Nått jag aldrig är utan i mitt kök är Renee Voltaires lantbuljong som funkar både som buljong, krydda och allmän smaksättare till allt!! Har ni inte provat den, så lovar jag att den är värd varenda krona!!

Comments

comments

Frida Lindström

Posts Google+