Perioden efter VM…

2 januari, 2015
2 januari, 2015

Tjena alla där ute!

Tänkte att en uppdatering utav läget var på plats såhär kring jul/nyårstider.  Måste först gå igenom lite snabbt vad som hänt innan och på JuniorVM i september då detta påverkat höstens träning.

Vi blickar tillbaka till 2013..

I januari här, dvs för strax 2 år sedan, så fick jag under ett träningspass diskbråck i mina 2 nedersta diskar inför träningen mot ”Arnolds Sports Festival GNC Pro Perfomance Deadlift Championships”. Detta var 6 veckor innan tävlingen och fanns då tyvärr ingen tid att känna efter hur ryggen höll sig utan jag ångade på i vanligt tempo trots ryggsmärtor.

Efter tävligen där jag knep ett silver tog jag det lugnt och det blev något bättre men jag drogs med ryggproblem under hela 2013 och bestämde mig i slutet utav året för att kolla upp det noggrant och fick då domen diskbråck. Detta var i januari 2014 och därefter tog jag det väldigt lugnt. Men i April iår så tog jag beslutet att satsa mot Juniorvm i Ungern och tränade på bra men ryggen gjorde sig påmind under hela träningsperioden dit. Väl på tävlingsdagen så kändes det helt okej men i min första knäböj på 310 så knakade det till i ryggen och jag blev riktigt rädd. Jag såg månader av rehab framför mig återigen…..  Jag gjorde sedan 320 samt 327,5 i böjen och personbästa med 12,5 men vart både ledsen och rädd för att fortsätta tävlingen då jag inte var sugen alls på det så hjärnspöken gjorde att jag bommade ut mig i bänken på 205.

Hursomhelst så är detta anledningen till att träningen varit lugn i höst. Lyft med väldigt mycket volym och med låga vikter för att säkerhetsställa att ryggen inte börjar knasa igen, just nu känner jag av den lite men känns som att jag har den under kontroll och det blir inte bättre av att vila.

Iom att jag tränat väldigt länge med skadeproblemen i ryggen så bestämde jag och min tjej oss för att resa lite nu under nov-januari. Varit fruktansvärt jobbigt rent mentalt med diskbråcket. t.ex. att vakna upp och det första man gör är att kolla hur ryggen känns, smärtor när man ska plocka upp ett papper från golvet och hela tiden tänka på hur man vänder/vrider/använder kroppen för att undvika ryggont.

Så vi åkte i mitten utav november först till Dubai-Singapore-Malaysia-Thailand och var även en snabbis i Indonesien. Jag har tränat ungefär varannan dag under resan och rygg/kropp känns helt okej. börjar längta efter att få brassa på ordentligt dock men jag tror jag börjar känna mig redo snart för det..

Nu har jag mitt sista år som Junior med så tänkte försöka ha ett bra träningsår med fokus på JuniorEM i April och JuniorVM i September.

Ska försöka uppdatera här lite oftare men tills dess så får ni ha det så bra där ute och ta hand om er! =)

kommentarer, 342 Visningar

Kommentarer

kommentarer

gunhamn

Posts Google+

Styrkelyftare från Kalmar. En forna världsrekordshållare i marklyft, ett rekord som jag jobbar på att ta tillbaka. Personliga rekord med utrustning: -Knäböj: 327,5 -Bänkpress: 215 -Marklyft: 365 Personliga Rekord utan utrustning. -Knäböj: 252,5 -Bänkpress:150 -Marklyft:325