En helg med utvecklingslandslaget

29 juni, 2014
29 juni, 2014

Denna helg har spenderats på Tylösand i Halmstad med utvecklingslandslaget. Utvecklingslandslaget är en trupp med landets främsta ungdoms/juniorlyftare och för tillfället är vi totalt 9 stycken med och är stolt och glad att få vara en utav dom.

Vi samlades redan i torsdags men gjorde då inget speciellt. Vi åkte sedan tidigt i fredags till Eleiko Sports Center för att börja med fysprofilen där vi mäter våra resultat i följande grenar:

Olympisk knäböj

Smal bänkpress FU

Sälrodd

Chins

Dips

Brutalbänk

Greppstyrka

och 3 olika sorters spänsthopp (minns inte exakta namnen)

och avslutningsvis 3000 m löpning.

Riktigt jobbigt men nyttigt för att hålla koll så att utvecklingen går åt rätt håll men även för att se vart ens svagheter sitter.

På kvällen blev det mat och sedan en massa volleyboll, riktigt kul 😀

På lördagen for vi återigen till Eleiko för att göra en rörelseanalys, min rörlighet har blivit bättre då jag jobbat med den men har fortfarande en del att jobba med kring skulderpartiet.

Efter detta tränade jag mitt träningspass för dagen. Det blev en massa lindade knäböj och en del bänkpress och avslutningsvis lite ryggkomplement.

Efter detta skulle vi på överraskningsfys vid Halmstads Crossfitklubb, och den bestod utav kettlebellswingar, en del av en turkish get up och en rad andra övningar både med och utan kettlebell. Riktigt roligt och kul att vi fick komma!

Detta var en liten snabb sammanfattning om helgen, nästa helg drar jag till SM i Borås för att heja på klubbkamraterna på SM veckan där SM i Klassisk styrkelyft avgörs.

/ Erik

kommentarer, 373 Visningar

Kommentarer

kommentarer

gunhamn

Posts Google+

Styrkelyftare från Kalmar. En forna världsrekordshållare i marklyft, ett rekord som jag jobbar på att ta tillbaka. Personliga rekord med utrustning: -Knäböj: 327,5 -Bänkpress: 215 -Marklyft: 365 Personliga Rekord utan utrustning. -Knäböj: 252,5 -Bänkpress:150 -Marklyft:325