Flytt och nytt kostschema

15 oktober, 2017

Nu sitter jag i vår lägenhet i Malmö efter första natten här och känslorna är väldigt blandade, själva flytten har tagit rätt hårt i samband med dieten. Antar att många av er som själva är i en tävlingsidet eller har genomgått en känner igen att man behöver ha struktur och koll för att få ihop allt och helt enkelt gå igenom dagen. När man flyttar kastas allt runt och en liten sak som att ens krydda till torksen är nedpackad någonstans blir sjukt irriterande och stressande för en hungrig på stort kaloriunderskott. Nu är vi iallafall på plats och snart ska jag bege mig på jakt efter ett gym för att mosa mage och köra ett gäng set marklyft och knäböj.

Coach skickade nytt kostupplägg igår och en ännu hårdare och tuffare växel läggs in för att formen ska bli så bra som möjligt tills det är dags för första tävlingen. Ännu mer torsk står på schemat och något lättare cardio för att muskelnedbrytningen inte ska bli så stor. Skulle nog säga att mitt andra upplägg var något härligare, men samtidigt ska det inte vara lätt och det gäller bara att kriga på sista biten nu. Blir spännande att se hur denna kroppen ser ut när man står där på scenen. Imorgon ska jag även till Göteborg för att träffa coach, snacka lite och checka formen så det ska bli jättekul faktiskt.

Det är mycket som händer just nu vilket ni kanske kan höra. Inte nog med det så stänger restaurangen jag jobbar på för året om 2 veckor så då är jag utan det jobbet. Min tanke är att fokusera helhjärtat på tävlingen de där sista veckorna, något som jag tror kan göra gott för kroppen då det inte blir någon stress eller andra måsten än träningen och kosten. Bara att slippa ställa klockan är en otrolig stor befrielse och för med sig ett lugn i sig. Det absolut viktigaste är ju trots allt att man mår bra och att man tar hand om sig på bästa sätt.
 

55 dagar

1 oktober, 2017

Godmorgon 🙂

Idag skulle jag egentligen jobba men det blev en ledig dag pga överbemanning på jobb, istället står en lugn och skön dag på schemat med träning och food prep. Trots att jag inte hade något alarm i morse så vaknade jag tidigt av mig själv och var ute och gick min pw medan solen gick upp, fantastiskt skönt! Sen dess har jag bara suttit i vardagsrummet och ätit min gröt, beställt lite nya träningskläder från Gymshark och kollat på de nya avsnitten från Prison Break. Snart är det dags för dagens andra mål sen tänkte jag bege mig mot gymmet, vet inte riktigt vad jag ska köra idag än så vi får helt enkelt se vad det blir.

Något som jag knappt kan förstå och försöker få in är att jag ska tävla om ynka 55 dagar… Tiden har verkligen gått otroligt snabbt och det är fortfarande gott om tid för stora förändringar. Är så glad att jag för cirkus 7 månader tog beslutet att tävla och börja slipa på min bästa form. Tiden på diet har varit väldigt känslofull och bjudit/bjuder på en hel del tårar, glädje och slit. Jag kunde nog aldrig tro att det skulle vara så tufft och att ens psyke skulle påverkas så pass mycket, men jag ångrar absolut inget. För mig är alla som går igenom en tävlingsdiet och vägen mot scen vinnare och jag har en sån respekt mot alla mina medtävlande och de som hållit på i flera år. Nu ska jag bara ge järnet sista tiden och ta vara på och göra mitt allra bästa varje dag, fullt fokus på målet och dagen D.

Kram på er!

Fredagsfys före fredagsmys

29 september, 2017

Hej allesammans.

Min fredag började med 45 min morgoncardio i form av en power walk utomhus innan gröten hamnade i magen. Idag är jag ledig från jobb vilket känns oerhört skönt, att kunna laga sin mat i lugn och ro, göra sin träning den tiden som behagar och slippa stressa. Har redan fått kycklingen färdiglagad till mina matlådor och tanken är att dra sig till gymmet om någon timme och riva av ett axelpass och 30 min cardio. Som mitt upplägg ser ut nu så kör jag morgoncardio 45 min varje dag och 30 min efter varje styrkepass, något som jag kommit in i bra nu och som bara går på rutin. Innan var jag lite skeptisk till att behöva gå upp halv 6 vissa dagar för att hinna gå en runda innan jobb men skulle jag nästan säga att det till och med är lite skönt. Att starta upp dagen med frisk luft och musik i öronen är rätt härligt.

Då gårdagens grymma pass mosade ben/rumpa är träningsvärken rätt grov idag och jag fasar cardion på trappmaskinen eller crosstrainern senare haha. Det lär kännas…

Senare ikväll ska dagen avslutas på bästa sätt, med en stor kopp te, kasein, nedbäddad framför en bra film. Finns inte mycket som slår det enligt min mening.