Acklimatiseringen

16 december, 2014
16 december, 2014

Såhär 3 veckor efter avslutad diet är kroppen tillbaka i gamla vanor igen…eller ja hyffsat iallafall! Jag har succesivt ökat på med maten och försöker att unna mig sådant jag är sugen på…det har blivit kvarg med bär och nötter i massor, jag har ju ätit en del av mina ljuvliga scones med ost och sylt på, någon hamburgare här och där och lite godis på helgen…och fredagsfrukost på jobb, en väldigt trevlig tradition 🙂 Inget överdrivet faktiskt, men jag har samlat på mig mycket vätska såklart. Magen är fortfarande inte helt van vid allt jag äter, och den är konstant svullen  just nu, jag hoppas att det ska rätta till sig snart! Det har även varit jobbigt mentalt att äta på och se hur kroppen suger åt sig allt, samtidigt är det kul att känna mig stark igen! Svår balans det där, men jag tror nog att kroppen OCH knoppen behöver tid att acklimatisera sig till att äta fritt.

image

Träningen går ganska bra, samma där, svårt med balansen! Jag tränar fritt och jag tror inte riktigt att jag trivs med det, jag gillar att ha en plan. Så en plan ska smidas när coachen kommer på besök i jul 🙂
Just nu är det fokus på ben, rygg och axlar. Försöker att köra ganska tungt, mellan 6-8 reps men med fokus på kontakt!
Jag tänker köra ben 2 dagar/v nu ett tag, ett lättare pass med 12 reps och ett med 6-8 då. Dels för att jag gillar stora ben men dels för att det är så förbannat kul!!
Fokus är basövningar som knäböj och frontböj, två övningar som verkligen tar bra! Viktigt såklart med tekniken så där måste man tänka på att inte lyfta för tungt så att skaderisken ökar!
I helgen lyckades jag med 3 set 6x80kg i knäböj och 55×8 i frontböj.. det känns fortfarande kan jag säga.
Utöver knäböj & frontböj blev det
-Bulgariska splitböj i smithen
-Sumoböj i smithen
-Benspark ss med
-Lårcurl

image

Söndagen blev det ett AF pass det vill säga chins & dips och de första intervallerna sedan tävlingen! Svettigt värre 🙂 Försöker jobba mycket med tekniken i chinsen, hakan över, fullt utsträckt och ett bredare grepp. Chinsen varierar jag lite med och utan vikt och gummiband.

I helgen fick jag hem bilder från fotograferingen med Fitnessfoto.se och det var sjukt kul! Himla fina bilder och en välbehövd ego-boost…
Här är ett litet smakprov och GIVETVIS kommer jag att bomba min instagram med fler bilder så kika in den…@gunsncecil

image

Kommentarer

kommentarer

cecil

Posts Google+