Debuten del 2 – dagen D

3 december, 2014
3 december, 2014

Jag trodde inte att det skulle bli mycket sömn denma natten…men det här med att sova tycks vara lite min grej! Alla har ju en grej lixom…jag fick sova, kul tjej 😉 Nåväl förutom att kuddarna var SJUKLIGT obekväma och jag vaknade några gånger helt stel i nacken (varav en kort stund av panik utbröt, AF debut+nackspärr= kaos) sov jag gott. Hade glömt ställa klockan men vaknade som tur är 5 minuter innan min klocka skulle ringa! Började med att fräscha upp mig lite, för att sedan hoppa i mina äckliga kläder som jag bott i de senaste 3 dagarna. Notera att jag inte fått tvätta mig eller ha deodorant sedan fredagskväll…så inte direkt nyponfräsch! Men va fasiken gjorde det när jag kände mig sjuk snygg med mina abs och pepparkaksbruna hud! Jag hann GIVETVIS med en selfie!

image

Efter selfie var det dags för frukost…vitt ris och banan, ljuvliga smaker efter en vecka på torsk & broccoli! Sedan var det dags att bege sig backstage och påbörja förberedelserna i form av laddning, check av färg, pumpa upp och mentalt förberedande. Jag var faktiskt inte nervös, inte ens när de kallade upp mitt namn och det var dags att samlas för att få gå upp på scenen! Väl på scenen skakade kroppen okontrollerat, antar att det var andrenalinet som rusade! Jag kunde aldrig tro att det skulle vara SÅ jobbigt att stå och posera men jisses vilken kram jag fick i musklerna!

image

Jag hade lite svårt att sätta poserna kände jag, helt klart ett resultat av för slapp inställning.
Efter damernas posering var det herrarnas tur och det gav oss ca 1,5h att ladda om för chins & dips. Jag fick dricka vatten för första gången sen fredagen 🙂 Jag fortsatte småladda på mitt naturgodis som jag gick och snaskade på, bytte om inför styrkan och gick runt och mös lite.

image

När vi stod och väntade på att få göra chinsen så hände en liten olycka…när tjejen framför mig skulle få flytande magnesium i händerna hade hennes coach glömt ta bort säkerhetspluggen vilket resulterade i att flaskan exploderade…bla över hela mig…i ögonen tex. Chinsen är det jag hade fasat mest för så en smått panikartad känsla uppstod. Coachen var inte där just då, som tur var kom en annan atlet och tillika Trelleborgare, Elna och hennes kille Victor, till min undsättning med en bunke servetter.
TACK SOM FAN 🙂
Nåväl, chinsen gick sådär…jag gjorde 14 och fick 3 bortdömda. Jag hade satsat på iallafall 13 godkända så jag blev himla besviken på mig själv. Såhär i efterhand vet jag att jag glömde andas…något jag övat mycket på och som gör stor skillnad!
Laddade om för dipsen som vi körde direkt efter att sista tjejen gjort sina chins. Här lyckades jag med 19 och fick bara 1 bortdömd, det är jag nöjd med och jag hade satsat på runt 20!

image

Jag visste att det inte skulle räcka till en finalplats, vilket jag räknat med hela vägen egentligen. Det var riktigt grymma tjejer som ställde upp detta året och jag hade inte en suck.  Men nästa år då jäklar tar jag revansch 🙂

Kontentan av min insats då…
Jag är nöjd med min resa. Det har varit roligt, utmanande och utvecklande. Jag har haft en ganska neutral inställning, jag gjorde detta för att jag tycker det är kul att träna och jag ville testa mina gränser, inte för att vinna. Jag har haft en del motgångar under resans gång och jag är glad att jag övervunnit dessa, samtidigt som jag har tränat och dietat inför en tävlingsdebut och börjat ett nytt jobb mitt i allt!
Kommer jag göra om det? Absolut! Ambitionen nu är att komma tillbaka nästa år lite större, starkare och hårdare! Jag vet nu vad jag kan förvänta mig, och det kommer vara lättare att jobba målinriktat. Jag kommer att fortsätta mitt samarbete med Desi på www.get-fit.se och redan om några veckor ska vi börja smida planer för vårens uppbyggnadsperiod!

                   Let the gains begin

image

Kommentarer

kommentarer

cecil

Posts Google+