Nybakat.

9 december, 2015
9 december, 2015

Hej!

Idag när jag fick besök så bakade jag en nyttig mjuk pepparkaka. Jag använde mig av MMSPORTS proteinpulver med smak av äppelpaj. Så gott både proteinrik och glutenfri! Jag gjorde min i en brödform av silikon det fungerade utmärkt. Här kommer det lånade receptet från Tastyhealth. Jag tackar för det : )

Nyttig mjuk pepparkaka
1 liten form, ca 4 bitar

1,5 dl havremjöl
1,5 skopa (ca 30g) whey proteinpulver vanilj
2/3 tsk bakpulver
2 tsk pepparkakskrydda
2,5 msk stevia strö
1 krm salt
1 krm vaniljpulver
2 msk osötat äppelmos
1 dl havremjölk (eller valfri mjölk)
1 äggvita

1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Blanda ihop alla ingredienser i en bunken och mixa ihop med en stavmixer. Häll i en smord liten form med löstagbara kanter (min form är ca 13 cm i diameter).
3. Grädda i ugnen i ca 15-20 minuter. (Grädda inte för länge, då blir kakan torr). Ta ut och lår svalna. Går bra att frysa.

Näringsvärde per bit (av 4 bitar):
107 kcal
9,5 protein
13 g kolhydrater
1,5 g fett

Processed with VSCOcam with a6 preset

Processed with VSCOcam with a6 preset

Kommentarer

kommentarer

amyfxon

Posts Google+