Tvära kast

16 maj, 2016
16 maj, 2016

Hej allihop!

Det var längesedan jag uppdaterade bloggen, men nu är jag tillbaks och skall försöka ändra på det! Nu och ett tag framöver kommer jag att skriva om de tvära kast som ständigt genomsyrar mitt liv, både i huvudet och i kroppen.

Jag hade sett fram emot att ta igen mig lite efter Decembercupen. Vila helt någon månad eller så, för att sedan trappa upp träningen igen efter nyår och köra en fin progression fram till Tyngre i slutet av april. Men en tre månader lång sjukdomsperiod satte stopp för det och när våren så började kika fram, kände jag att jag inte hade den tid jag behövde för att förbereda mig på ett bra sätt inför Tyngre. Jag hade säkert kunna våldssatsa som jag gjorde inför Decembercupen och få ett liknande resultat. Men min ambition är ju att förbättra mig hela tiden. Nästa tävling jag ställer upp i vill jag ju göra bättre ifrån mig på, än den innan! Jag som hade anmält mig till Tyngre samma dag tävlingen lades upp, fick snällt avanmäla mig när det började närma sig.

Jag hade även storlslagna planer att försöka få till ett SM i Athletic Fitness senare i år.. men nu blev det så att jag och min sambo bestämde oss för att försöka få ett barn till -en önskan som uppfylldes direkt- så alla planer på tuff träning och tävling är lagda åt sidan. Eftersom jag aldrig gör något med måtta, så har träningen faktiskt fått stryka på foten helt nu. Det beror enbart på en enda sak och det är att mitt fokus har flyttats helt och hållet från träningen. Som med allt annat jag inte kan göra fullt ut. Jag hade tänkt träna ganska mycket under den här graviditeten, till skillnad från under min förra, men jag är faktiskt fruktansvärt omotiverad nu. Att jag börjar skriva här igen blir förhoppningsvis en morot :)

En annan morot är givetvis tanken på framtida tävlingar. Parallellt med min vanliga styrketräning dansar jag ju pole dance. Jag älskar kombinationen av koreografi, styrka, akrobatik, rörlighet och utseende. Så efter november, när den nya familjemedlemmen ska komma, hoppas jag kunna komma igen ganska snabbt och kanske tävla igen hösten 2017, både i Athletic Fitness och Pole.

Så, medan magen växer och kroppen förändras till ett betydligt svagare jag, roar jag mig med att titta på ‘gamla’ bilder. Fick graviditetsbeskedet några veckor innan poleplåtningen och blev sjukt stressad. Dels för att jag blev svagare av graviditeten nästan direkt (och de där poserna kräver ändå lite), dels för att det skulle synas på bilderna. Men den oron hade jag nog inte behövt ha, med facit i hand 😉

 

hand spring alexandra dahlqvist

 

rodd alexandra dahlqvist

 

Kontraster är något av det bästa jag vet och för mig illustreras det ganska bra genom ovanstående bilder. Claudia Kent fångade mig från en av mina bästa polesidor och Andreas Bruzelius förevigade min monsterrodd på Decembercupen, 328 meter på en minut. De här två sidorna av mig själv vill jag se igen!

Idag ska jag verkligen försöka rycka upp mig med träningen. För jag har trots allt några målbilder i skallen som blir mycket enklare att nå om jag närmar mig dem lite redan idag.

Vilka är dina?

kommentarer, 499 Visningar

Kommentarer

kommentarer

alexandra

Posts Google+