Avundsjuka eller helt enkelt bara idioti?

30 juli, 2015
30 juli, 2015

Vad är det som egentligen gör att människor utan förståelse för fitness livet alltid ska yttra sig om det?
För mig är det här en självklarhet, jag har jobbat seriöst mot de här tävlingarna sen mars 2014. Så jag vet exakt vad jag gett mig in i, inget snack om saken. Men det som jag förundras över är den mängd personer som ifrågasätter/påpekar och faktiskt förlöjligar det man håller på med.

Nu, på riktigt.
Ifrågasätter jag dig när du äter din 150g hamburgermeny med extra allt?
Påpekar jag för dig att du nog inte borde äta den där kanelbullen med tanke på hur du ser ut?
Hånar jag dig för att du blir andfådd av att gå till och från brevlådan?

Nej, det gör jag inte!
För du har förmodligen, precis som mig själv, gjort ett val men det som skiljer oss åt är att jag respekterar ditt val. Jag tycker garanterat inte att det är det bästa valet men jag håller det för mig själv eftersom personen i fråga garanterat är medveten om sina egna val och dess konsekvenser.
Om de personer som inte lever fitness livet bara kunde täppa igen sina kakhål och behålla sina åsikter för sig själva. Ja, då skulle det faktiskt vara lite, lite bättre.

För jag tror inte att ni får höra alla ifrågasättanden/påpekanden och ibland hån i samma utsträckning, eftersom motparten, dvs de tränande, är bättre än så. Ni skulle förmodligen ta skada av att höra det, precis som vi gör när vi får det kastat i ansiktet. Alla vi som lever fitness livet med matlådor/dieter/tävlingar/posering, vi tar skada på ett eller annat sätt.
Jag tror inte folk förstår den mängd arbete som ligger bakom t ex en tävlingssatsning. Det är cardio pass, styrke pass i gymmet, förberedelser av matlådor etc etc. Utöver detta så ska vi även hinna med vårt vanliga arbete samt att även faktiskt sova. Vi som ger oss in i detta är fullt medvetna om tiden det kommer ta och eventuella uppoffringar som kommer att ske längs vägen. Det är vi beredda på, för vi vill det här, vi vill det här så för en utomstående går det inte att förstå.

Så sluta att kritisera och påpeka hela tiden.

11veckor och 2dagar kvar till TyngreClassic 2, gör jobbet och njuter av varje dag påväg dit! <3quote

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer

tommievalkeaniemi

Posts Google+