Träna med barn

13 juli, 2014
13 juli, 2014

Ibland är det svårt att få ihop livspusslet… Dels rent praktiskt, men också emotionellt. Idag hade jag ryggträning på schemat. Samtidigt kände jag att jag behövde umgås med min stora tjej, Indra 3 år, för att hon varit lite ledsen i helgen och sökt min uppmärksamhet. Jag tyckte att en bra lösning vore att ta med henne på gymmet. Dels för att hon skulle få se vad det är jag gör när jag kör iväg och tränar, och dels för att jag vill att hon ska se träning som en naturlig del av vardagen. Hon har aldrig varit med förut, så det va lite av en chansning. Det skulle kunna gå jättebra, men också urarta totalt, antingen för att hon skulle ta för många egna initiativ, eller för att andra skulle bli störda av att det var ett barn med.

Rustade med riskakor, Body Science Whey, vatten och appen Alfons Åberg på min telefon, åkte vi till FNF i Helsingborg. Självklart kollade vi med ägaren att det va ok att Indra hängde med in, och sedan var det fullt ös! Jag fick till 3 set latsdrag innan Indra ville vara med och träna 😀 Jag körde tre set bred rodd, vi turades om att köra och vila. Efter det hade vi marklyft med kettlebell och Indra passade på att fota sin mamma under tiden. Hon tog även 688 andra bilder, mest på sin egen lugg och på sina fötter.

När jag körde stående hantelrodd gjorde hon balansträning på en liggande hantel, och när jag körde armar körde hon emellan. Exakt vilken övning hon gjorde vet jag inte, men det såg väldigt funktionellt ut. 😀 Sedan blandade vi vårt protein och körde hem, supernöjda båda två.

Det kom faktiskt fram en tjej och berättade hur bra hon tyckte det va att jag hade med min dotter på gymmet, så att hon fick lära sig från tidig ålder. Inom tex ridsport går det ju ofta till så, att barnen börjar från det dom är riktigt små, med att hjälpa till i stallet och rida bångstyriga shettisar. Varför inte i gymvärlden?! Det var skönt att höra, eftersom man som fitnessmamma blir ifrågasatt rätt ofta när man implementerar sin livsstil på barnen.

I vilket fall hade vi en kanondag som på många sätt förde oss samman ännu lite till. Och det är det viktigaste, att ALLA i familjen får må bra och får sina behov tillgodosedda!

indragym

Vi var även på mitt jobb i fredags och tränade lite. Eller jag tränade och barnen lekte att jag va häst 😉

rida

Kommentarer

kommentarer

thesski

Posts Google+