Next project; Bröllop

2 juli, 2015
2 juli, 2015

Så var jag igång igen, nu har det snart gått 3 veckor sedan tävlingsdebuten och nya projekt bara haglar in, nya möjligheter samt nya idér..Jag är sådan, jag måste alltid ha nya mål, det är det som håller mig levande och på jorden. Så tänkte idag skriva om nästa projekt, detta projektet har såklart inte så mycket att göra med träningen utan detta är mer vad som är fokus i mitt liv just nu samtidigt som jag håller på med träningsatsningen åt sidan för tillfället och lägger just nu vissa erbjudanden på hyllan fram tills dess…

Så here we go:IMG_1713
En kul sak som skedde ca 4 veckor före tävlingen är att min fästman friade och nu var det på riktigt att vi skulle gifta oss, vi bestämde att det var Augusti som allt skulle ske vilket satte mig såklart i en liten ”bridezilla” position. Nu skulle jag ju hitta en klänning, saker skulle bestämmas och upplägget skulle planeras. Detta var ingen dålig stress utan något som blev jävligt kul att arbeta fram.Jag bestämde mig efter många om och mig och funderingar till att jag såklart skulle sy min egna klänning. Så tänkte jag lägger upp lite bilder under uppbyggnadsfasen (allt detta påbörjade jag under tiden som jag satt och sydde på min bikini). Imed att klänningen fortfarande inte är klar så kan jag inte visa det färdiga resultatet ännu.
IMG_1710
Först och främst får man alltid fundera ut kring hur man vill att produkten ska se ut i formen, då jag inte har några färdiga mallar så måste jag såklart arbeta upp allt från grunden. Skissa, rita, klippa tills jag hittar en mall som fungerar att använda till själva tyget. Sen tillkommer all mäck med att hitta tyget man vill använda sig av villket kan ta ett jäkla tag att få hem!

 

 

 

IMG_1712
Imed att jag inte har något hemma i tygväg vid tillfället så fick jag plocka ihop det jag hade i garderoben för att föreställa mig på ett ungefär i färger och hur formen på klänningen ska vara. Som tur är så har jag mängder utav korsetter, underkjolar och dylikt som jag använt under åren när jag gått korsettshower eller fotats i.
Så ni kan nog nu gissa vad för färger detta kommer att gå i 😉

När jag väl hade provsytt ihop första kjolen så var det dags att påbörja den riktiga, fördelen med att provsy ihop projektet innan är att man sedan kan rätta till misstagen man gjorde på första även ändra måtten som behövs för att i detta fallet få ett snyggt fall i klänningen.
Bilderna nedan visar tygerna jag fått hem. Även hur jag efter att ha sytt ihop dess olika tyger med spetsten.
Nackdelen med att sy ett första exempel är att det tar mängder utav extratid, men i detta fallet så är det behövligt för att få den som man vill.

Nu har jag kommit sålångt att jag även fått klart midjan, dock återstår mängder utav smådetaljer som kanske inte syns bra på bilderna men som kommer göra sitt för ett snyggt helhetsintryck

 

 

IMG_1709

FullSizeRender-3

I nästa inlägg kommer nog kjolen vara helt klar hoppas jag, även alla dessa andra typiska bröllops dekorationer som krävs för att skapa en go stämning :)

Helt enkelt det kommer bli gött som fän.
På återseende//Sujo

kommentarer, 242 Visningar

Kommentarer

kommentarer

sujo

Posts Google+

Mitt namn är Sujo, 24 år. Undersköterska och studerande. Har ca 12 års gymtränande bakom mig plus ex antal SM, VM och EM som Cykeltrial förare. Skall iår satsa på Bikinifitness bland annnat.