Lejonberget i Alingsås och nya skorna

8 april, 2015
8 april, 2015

Hopp och lek på långfredagen. Ute i Alingsås finns en utomhushinderbana med

– repklättring
– krypa
– bunker som man hoppa ner och upp ur
– höga knän genom däck
– plankhinder som man: springer över, kryper under eller hoppar-över-kryper-under
– A-hinder: klättra upp i ett nät och klättra ner för ett rep
– monkeybar
– över-underhinder
– balanshinder
– gå-mellan-rephinder
– krypa igenom ett rör
– klättra-krypa-över-ett-nät-klättra-ner-för –rep hinder

Alltså massa skoj 🙂

Jag har tidigare kört med ett par Salomon speedcross 3 terrängsko på alla mina lopp och träningar. En väldigt bekväm och snäll sko för foten, men med helt värdelöst grepp. Rampen i Göteborg, Toughest i oktober hade jag inget grepp i ens innan loppet och prata inte om hala klippor eller stockar.

I fredags var första gången jag fick testat mina nya Icebug ZEAL-L RB9X och jag är kär. Nummer ett så känns det som jag har mina fotbollsskor på mig igen. Dem sitter perfekt kring foten, sulan är inte så hög utan har ett drop på 6mm som gör dem väldigt lätta, ger en bra löpkänsla och kontakt med marken. Det tillsammans med dubbar och ett material som suger fast skorna i underlaget på stenar, stockar och det mest magiska: rep!! Hålfoten är i ett annat, hårdare plastmaterial med vassa dubbar som hakar fast i rep när man klättrar. Om det inte var nog så absorberar inte överdelsmaterialet på skon vatten, som gör att dem är i princip lika lätta blöta som torra. Det är något som inte varit bra med mina Salomon skor heller, suger åt sig mycket vatten som gör dem tunga.

Så 5 av 5 toasters till Icebugs Zeal-L RBX9X!!!!

imageimage

Camilo höll i teknikträningen där vi gick igenom alla hinder. Vad man ska tänka på och hur man kan ta sig över med minst använd energi. De är trots allt det de handlar om, inte alltid vem som kommer över ett hinder först utan också, vem som har mest energi kvar efter hindret.

Hinderbanan i sig är inte längre än kanske 400 meter. Så efter teknikträningen körde vi 20 minuter av:
2 hinder – 150 meter löpning
2 hinder – 150 meter löpning
osv..

Dagen avslutades med grillad korv med bröd och påskgodis 😀

image image image image image image image image image image

image

Kommentarer

kommentarer

ocrkarin

Posts Facebook Google+

Jag läser nu mitt tredje år av fyra på Osteopathögskolan i Göteborg och utbildar mig till Osteopat. Innan dess har jag läst en termin på Sjukgymnastprogrammet i Göteborg, 30p. Jag började läsa till Osteopat för att utveckla mina kunskaper inom kropp och hälsa. För att kunna hjälpa människor till ett starkare och friskare liv. Tidigare har jag spelat fotboll i division två och var lagkapten som 17 åring i division 3. Jag har alltid varit driven att föra människor, grupper och mig själv framåt genom att inspirera, motivera och leda. Från 2008 har jag åkt mycket snowboard, cyklat, löpning, klättring och längdskidor. Idag tävlar jag i OCR- Obstacle Course Racing, hinderbanelöpning sedan i maj 2014 och satsar på en bra placering i VM 2015.