Kärleksböj och knästrul…

28 juni, 2014
28 juni, 2014

Jag har ju varit totalt bortskämd med att böjen har gått helt fantastiskt bra det senaste halvåret. Eller egentligen redan innan dess då jag växlade om efter VM i Athletic Fitness i september till styrkelyft igen så har jag ju satt PB på PB i böjen. Nu har jag förvisso under den perioden också ätit buffé två gånger om dagen och varit lite rundare om midjan 😛

Men viktigast är att jag hela tiden har haft ett enormt själförtroende i böjen och tekniken har känts väldigt stabil hela tiden! Detta ändrade sig snabbt efter att jag fick ont i rumpa, rygg och sen även när knät började strula igen. Några veckor utan böj och sen när jag kände mig bättre och började träna böj igen så kändes det knappt som om det var jag som böjda. Kunde verkligen inte hitta tillbaka till min egen teknik och den där sköna känslan. Detta skapade en osäkerhet i böjen där jag står och grejar mellan varje rep för att få tillbaka den där känslan igen. Otroligt irriterande. Detta har alltså inte varit så mycket viktbaserat, där har jag hela tiden ändå varit ganska övertygad om att styrkan är hyffsat intakt. Jag har ju kalkylerat att tappa kilon såklart eftersom jag gått ner ca 10kg kroppsvikt de senaste månaderna. Men jag gör mina vikter och även om det såklart känns tyngre har jag ändå varit tämligen säker på att jag kommer att kunna lyfta de kilon som jag tycker att jag ska kunna göra.

Eftersom uppladdningen till SM vart lite skev pga ryggen så valde jag att ändra mitt tänkte toppningsprogram till RSR. Såhär såg det tänkte upplägget ut:

RSR 240Detta upplägget har fungerat ganska bra, jag har gjort alla vikter… tills i onsdags då det var 2×2 på 240kg som stod för dörren. Jag var helt övertygad om att det skulle bli ett väldigt grisigt pass men att det skulle gå… Men ICKE!!! Tur att man har goda vänner som alltid är på plats och stöttar en, det känns mycket bra!! Herr Fredric Blomquist finns alltid där och pushar framåt. Här är vi i våra nya snygga tights från MM Sports 🙂

jag och bumbi

Riktigt förbannad på mig själv var det bara att vörja rannsaka och fundera ut vad problemet var. Jag började med att besöka LKAI-Kiropraktorn där Andreas Ivert som är väl bekant med min kropp vid det här laget och då framförallt just dessa knäsmärtor hjälpte mig.

Nästa steg var att ändra om sista passen så att jag hittar tillbaka till den där känslan och tekniken i böjen igen. Så igår vart det lite gummibandsböj. Jag Var lite orolig att jag skulle gå på för tidigt efter behandlingen och förstöra allt igen. Hade kanske gått ca 30 timmar mellan bara. Hade rätt ont i knät när jag började men sen bara försvann det. Helt UNDERBART!!!

Stegade upp på lite relevanta vikter med fokus på teknik. Passade på att filma sista setet på 2x250kg.

Äntligen fick jag en skön känsla i böjen… bara att försöka att behålla den fram till tävlingen nu!!!

 

Nu börjar övriga förberedelser inför tävlingen. Vägde 89.1kg nu på morgonen och ska väga in i klass -83kg så ni blir det vatten… MYCKET vatten 😛 Har ju dietat som sagt ett bra tag, men dumt att klaga jag lider sällan under dieten. Finns så mycket god mat man kan äta även på diet. Middagen här i veckan t.ex med utskuren biff och potatis tillsammans med XLNT Sports nya BCAA som jag blivit helt hooked på! Dock får jag skruva upp dieten lite den här veckan eftersom det inte blir nån träning direkt. Bara ingångar och lätt teknikpass kvar.

kött

 

Kommentarer

kommentarer

kristian

Posts Google+