Vad är egentligen ”tyngst”?

23 januari, 2015
23 januari, 2015

Nu är väl förvisso kanske frågan given, den högsta vikten är ju tyngst 😉

Men tänker här mer ur ett prestationsperspektiv. Jag stod nämligen häromdagen och snackade med en kompis på gymmet om knäböj. Vi började prata lite om mitt måndagspass där jag gjorde 5 set 5x225kg med bälte vilket jag upplevde rätt svettigt även om där finns fler kilon. Men hur som helst tungt! Han menade då att förra året när jag gjorde 5 set 10x200kg utan bälte att det ändå kändes tyngre. Jag medger att det också var ett rätt ångestladdat pass mot slutet men vet inte om jag ändå skulle säga att det var tyngre… Då kom nyårspasset på tal då mina adepter Richard Susaeg och Roger Olsson tvingade på mig 21 reps på 180kg vilket kanske inte var så tungt som det var jobbigt.

Vi var i alla fall ganska så oeniga om vad som var tyngst, jobbigast eller hur man nu vill gradera det. Men det hela fick mig i alla fall att tänka. Tar man 21x180kg i motsats till säg 2x250kg så är det ju verkligen kontrast. Det första där egentligen kroppen säger ifrån att göra fler reps då illamåendet tar över och det senare bara tungt och på gränsen styrkemässigt.

Vad tycker ni? Vad är egentligen ”tyngst”?

 

Jag lägger upp klippen i viktordning

1 set 21x180kg

 

5 set 10x200kg

 

5 set 5x225kg

 

2 set 2x250kg

Kommentarer

kommentarer

kristian

Posts Google+