Årets första mål: ARNOLD CLASSIC!!!

20 januari, 2015
20 januari, 2015

Nu börjar årets tävlingssäsong verkligen sätta fart. Jag har ju lagt en ordentlig satsning på styrkelyftet senaste året och hoppas såklart att detta kommer att ge utdelning. Formen känns fortfarande lite oviss men jag får ju snart bekänna färg. Årets första stora tävling och tillika min första internationella styrkelyftstävling blir den 6 mars på Arnold Sports Festival i Columbus Ohio.

Arnold banner

Festivalen är 5-8 mars och vi kommer att tävla 6 mars i klassisk styrkelyft. Med vi så menar jag mig själv och min främste vapendragare, när det kommer till träning och tävling, nämligen den fantastiskt duktiga atleten Jenny Adolfsson. Lär mer om hennes resa här. Vi har ju tränat tillsammans mot gemensamma mål i många år nu så detta ska bli en fantastiskt rolig resa att få göra tillsammans och den närmar sig med stormsteg!

På vägen dit så blir det en liten provtävling för mig kan man väl kanske säga. Jag kommer att gå på halvfart även om det är DM 7 februari för oss nere i Kalmar. jag lyfter mest för att samla poäng till laget. Men det roliga med denna tävlingen blir nog främst att coacha Michaela i sin debuttävling i klassisk styrkelyft. Hon har gått från klarhet till klarhet det här året med träningen och börjar bli ordentligt stark. Så detta blir en debuttävling och enda målet är att göra en bra tävling med godkända lyft, men det ska bli roligt att se henne tävla!!! Det är hon förbannat bra på!

Träningen går med lite blandade resultat, lite tyngre än vad jag hoppats på men jag tror ändå på det upplägg jag lagt upp och det bänkschema som jag fått hjälp med av Patrik Hedqvist från Team BTS. Så det är bara att köra på och hoppas att formen infinner sig den 6 mars i USA! 😀

passar på att kasta upp gårdagens böj. 5 set 5x225kg. Här film på det tredje setet… gick inte riktigt som jag ville 😛

 

kommentarer, 410 Visningar

Kommentarer

kommentarer

kristian

Posts Google+