Äta gör man annars dör man :)

9 april, 2015
9 april, 2015

Hej och hopp allesammans! 😀

Påsken är över och jag hoppas att ni hade en strålande ledighet med mycket mat och trevligt sällskap. Vädret kan vi ju iallafall inte klaga på, helt fantastiskt har det ju varit!

Jag har hunnit med en hel del under långledigheten. På påskafton var jag i Uddevalla för att träffa min coach Therese och dem andra som hon coachar till scenen (både killar och tjejer i olika klasser). Vi gick igenom lite regler och vad man ska tänka på när man står framför domare och publik, vi fick också dela med oss om våra tankar och även vad vi tyckte om tävlingen i Allingsås som var Battle of Scandnavia. Men framför allt så poseringstränade vi. Det var faktiskt första gången jag tyckte att det var riktigt roligt att poseringsträna så det måste ju betyda att Therese var en bra lärare, Tack Therese! 🙂 Jag fick även en ”fri helg” att njuta av och slippa tänka på kosten då hela familjen skulle åka och hälsa på min syster Rakel som  numera bor i Skillingaryd tillsammans med sin pojkvän. Vi bodde ju mina första 7 år i livet i Kärda som ligger någon mil utanför Värnamo, så det är ju extra roligt att syrran har flyttat tillbaka nära våra hemtrakter.IMG_0983[1]

Vi kom ner till Småland lagom till middagstid där vi möttes av ett buffébord som Rakel och hennes svärmor hade dukat upp med så himla mycket god mat! Jag åt bokstavligt talat tills det krampade i magen på mig. När jag kom till bordet med mitt första lass mat säger min äldsta bror ”för det går inte att gå 2 gånger eller?” varpå hans son på 11år kollar på min tallrik med stora ögon och utbrister ”JÄÄÄÄÄÄÄÄÄKLAR!!”. Hahahaha jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta, men min aptit har det aldrig varit något fel på och en lika stor tallrik till blev det innan jag var färdig. Vi hann även med en visit hem till några gamla barndomsvänner under helgen där vi blev bjudna på den godaste viltgrytan jag har smakat! A dra mig baklänges vad gott det var, det är så jag nästan börjar dregla utav bara tanken av den. Sist men inte minst tog vi en tripp till Kärda innan vi for hemåt igen, där hälsade vi på några gamla grannar och kollade in kvarteret som vi växt upp på. Sån nostalgi tripp! Elljusspåret som vi hade tipspromenader i, sjön som vi alltid åkte skridskor på på vintrarna och som min andra bror Aron cyklade rakt ner i som liten eftersom pappa hade glömt visa honom att det var handbroms på den nya cykeln och inte fotbroms, haha! Även fotbollsplanen, pulkabacken (dödsbacken som vi kallade den då) som inte alls var så brant som man kommer ihåg den och vår gamla skola. Det är verkligen ett mysigt ställe och jättefint att växa upp på som barn! 🙂

Men hursomhelst, trots frihelg och påsk aka Godishelgen så höll jag mig ändå borta ifrån socker då mitt sockerstopp fortsätter i ca 2 mån till. Jag ska dock inte ljuga och säga att jag inte var sugen för det var jag absolut! Speciellt på choklad, jag skulle kunna mörda för att få smaka på den nya ”Marabou japp”! Men jag har 2 mån kvar så det gick ett antal koppar kaffe under helgen istället ^^

I måndags var det tillbaka till kostschemat igen och jag har fått ett nytt schema utav Therese med ett större intag utav mat så nu kommer det antagligen bli lite mer Hulda att ta i igen, haha. Man ska ju trots allt passa på att njuta under offseason perioden eftersom det är då man ska bygga och förbättra sig inför tävling. Känns ju lite sådär nu när man har kämpat sig i form dem senaste 3,5 mån till egentligen ingen nytta för nu ska jag bli ”bulkig” igen. Jag hann ju inte ens visa upp min fina form på stranden haha! 😉 Men men, det är ju tävlingen jag kämpar för så betyder det att jag måste vara lite halvblöt under sommaren för att bygga på mig mera så får det ju bli så 😛

Från träningen i måndags, var ganska mycket tryck i bitarna efter all mat i helgen ;)

Från träningen i måndags, var ganska mycket tryck i bitarna efter all mat i helgen 😉

Idag fick jag till en riktigt god middag! Det blev kalvfärsköttbullar med pasta och en sås gjord på stekta champinjoner, persilja, purjolök, krossade tomater och kvarg. Riktigt gott! Rekommenderar er varmt att prova detta 😀IMG_0985[1]

Igår fick jag till ett ordentligt benpass i mina nya träningskläder. Är alltid lika roligt att sätta på sig något nytt och motivationen höjs direkt ;) Shopahollic syndrom?

Igår fick jag till ett ordentligt benpass i mina nya träningskläder. Är alltid lika roligt att sätta på sig något nytt och motivationen höjs direkt 😉 Shopahollic syndrom?

Hoppas ni allihopa har en trevlig kväll! Min kväll har spenderats med Hardcore Superstar sprängandes i högtalarna och nu ska jag äta kvällsmat innan sängen kallar. För ni vet väl vilken dag det är imorgon? just det, FREDAG!! 😀

Ha det sålänge, Rock on!

Kommentarer

kommentarer

Hulda Mandelblom

Posts Facebook Google+

Hej och välkomna till min blogg! Här kommer ni få läsa om min väg mot bikinifitness scenen och allt runtomkring. Så, vem är jag? Jag heter Hulda Mandelblom, 23 år gammal och uppväxt i Munkedal men bor numera i Myggenäs (Stenungsund). Jag har ett heltidsjobb som målare som jag trivs väldigt bra med trots att det är ganska slitsamt. Mina fritidssysslor består utav kompisar, musik, träning och matlagning. Jag började styrketräna för ca 2,5 år sedan och sen dess har jag varit fast! Det var i våras som jag började få suget efter att tävla. Jag söker alltid nya utmaningar och detta kändes som en verklig utmaning för mig. Dels att gå på ett såpass lågt underskott när man är ett riktigt matvrak utan mättnadskänsla. Sen att gå i högklackat som jag ALDRIG gör då jag är 180cm lång och samtidigt vara smidig i sina poseringar. Ja det ska bli riktigt roligt att kämpa sig till toppen! Tävlingen jag har tänkt satsa på är Luciapokalen 2015. Nu hoppas jag att just DU vill vara med och följa min resa dit! ENJOY!