Vem vinner fighten, du eller den….

18 mars, 2013
18 mars, 2013

Lilla djävulen på axeln?? Jag kan inte säga att jag vet, men jag tror att alla har en liten ovän på ena axeln som inte kan låta bli att vilja dra ner och förstöra, och denna lilla elaka sak är du, din egen största fiende!

Ikväll tog jag en lång promenad med min gymlista i öronen, jäklar vilken fart jag hade i benen!! Som sagt tidigare har det varit mest jobb för mig nu den sista tiden och det har vart skönt att fokusera på bara det, även om jag saknar träningen enormt mycket. Men på nått vis har det varit värt vilan. Jag trodde aldrig jag skulle klara av att jobba som sjuksköterska igen men för varje pass som går så känner jag mig mer och mer hemma i kläderna. I morse hände nått spännande, påväg till jobbet 06:15 kände jag hur tårarna kom bara för att jag klarade av det, jag klarar att kliva upp på morgonen och ta mig iväg till jobbet och jag gör det utan en klump i magen. En blandning av lättnad och lycka är det bästa sättet att försöka beskriva känlsan. Så efter en hektiskt måndag på sjukan var jag tvungen att rensa hjärnan. Jag märkte att det var nån som satt på min axel och försökte säga att du skulle bara våga vara glad, du vet att du kommer strula till det, snart smäller det, snart är du där igen.. Ville bara ta boxarhandskarna och ge denna lilla djävul på axeln en rejäl smäll. Har ni nånsin känt samma sak? Om inte så är jag nog lite galen iallafall.. Men jag bjuder på den! Varför sitter det nån där, vart kom den ifrån och varför vill den utmana en hela tiden? I gymmet säger den du klarar inte den här vikten, eller nu orkar du inte en rep till, men vem vinner? Är det där jag lärt mig att slåss, att jag klarar en rep mer än jag tror, jag kommer ta den där vikten, och när jag klarar det, klarar jag mig bättre i vardagen också? Vad säger den i vardagen då? Att jag inte duger, att jag inte passar in, att jag inte är värd att vara glad, att jag är fel. En ständig kamp, men handskarna är på och jag ska vinna, för jag vill vinna!!

Min största dröm har inte varit att tjäna stora pengar, att vinna en tävling, eller ens finna kärleken, min största dröm har varit att ha en fungerande vardag, att få vara glad mer än två dagar rad ibland ja kanske bara två timmar i rad. Att inte leva i ett fängelse av tankar, att inte styras av nån annan än mig själv. Känns som jag stått utanför och tittat på mig själv i så många år. Jag är fortfarande inte fri men jag har växt i ett par rejäla handskar att slåss med och jag kommer slåss!! Nu, nu vill jag faktiskt vinna! Att leva ett liv inte vinna ett krig!! Citerar en text ur en låt från en disney film tror det är Phil Collins som sjunger:

”Tell everobody I´m on my way, new friends and new places to see, with blue skyes ahead, yes I´m on my way and there is no place that I rather be”

För hur jäkla pissigt (rent ut sagt) som det varit så hade jag aldrig lärt mig det jag vet idag och aldrig träffat dom människor jag gjort (en hel hög underbara och fantastiska människor) Aldrig hittat denna lägenhet jag bor och stormtrivs i. Och även om mitt liv är långt från optimalt är det 1000 miljoner ggr bättre än det nånsin varit, och nu handlar det bara om att våga!

 

Comments

comments

Frida Lindström

Posts Google+