Decembercupen 2014

24 november, 2014
24 november, 2014

Lika snabbt som helgen började så var den slut. I tolv veckor har jag förberett mig för att tävla på Decembercupen och nu är det gjort. Min andra tävling i Athletic fitness är avklarad och jag är både nöjd och missnöjd. Tävlingen började som bekant med posering där jag tyvärr inte nådde första call out utan hamnade i andra. Detta borde innebära en topp 10 placering vilket jag är relativt nöjd med. Det var 18 atleter som ställde upp och jag tycker alla såg väldigt bra ut. Vidare till styrkeronden kom jag och det var där någonting gick riktigt fel. Jag startade bra med att öka föregående års resultat på 14 chins till 18 chins denna gång. När jag sedan inledde vad jag själv tycker är min starka gren var det något som gick fel, med 5 bortdömda dips tappade jag fokus och drog på mig mjölksyra långt tidigare än jag velat. Resultatet av detta blev 25 dips vilket var katastrof då jag vet att jag har minst 30 i mig. Efter att ha kollat på videos så tycker jag mig kunna se att jag hamnat för långt bak på racket men vet inte om det var som gjorde det. Det är dock ingen tvekan om att domaren dömt rätt. Så med lite bitterhet fick jag lämna Decembercupen utan att gå vidare till rodden.

Jag är dock inte den som är långsynt utan väljer istället att ta lärdom av detta inför nästa gång. Det är med bestämdhet jag säger att nästa gång jag kliver upp på en scen så kommer det bara finnas en sak i huvudet och det är att vinna. Nu blir det en dags vila för att sedan inleda mitt nyskapade träningsschema som jag skrev ihop under sista veckorna på dieten, dags att börja lyfta ordentligt igen!

Kommentarer

kommentarer

jonssonniklas

Posts Google+

En kille som älskar att träna och sträva efter att bli bättre och bättre.